Ana Sayfa Apple iPhone 15 satışları üzerken iPhone 16 dedikoduları güldürdü!

iPhone 15 satışları üzerken iPhone 16 dedikoduları güldürdü!

0
iPhone 15

Çinde, iPhone 15’e olan talebin geçen yılın aynı döneminde iPhone 14’e olan talepten daha düşük. iPhone 15 Pro Max ise müşteriler arasında en popüler model ve onu iPhone 15 Pro takip ediyor. Söz konusu iPhone 15 ve iPhone 15 Plus olduğunda ise talep daha zayıf. iPhone 15 satışları oldukça zayıf görünüyor.

iPhone 15 satışları Çin’de yeterince iyi değil

Çin’de iPhone, Çinli akıllı telefonların, özellikle de Huawei’nin kısa süre önce piyasaya sürdüğü Mate 60’ın sert rekabetiyle karşı karşıya. Telefon, süper ince çerçeveli 6,8 inç ekrana, yüksek çözünürlüklü kameralara ve 5.000 mAh bataryaya sahip. Fiyatlar 59999 Yen’den (yaklaşık 819 dolar) başlıyor, bu da iPhone 15 Pro’nun fiyatından 200 dolar daha az.

Huawei 2019 yılında 100 milyonu yalnızca Çin’de olmak üzere 240 milyon akıllı telefon sevk etti. Ancak ABD yaptırımları nedeniyle sevkiyatlar sonraki yıllarda önemli ölçüde düştü. Ancak analistlere göre, Huawei’nin Çin’deki en yeni akıllı telefonlarına olan talep beklenenden çok daha güçlü.

Apple için bu kesinlikle bir risk teşkil ediyor. Çin, 2023’ün ilk yarısında toplam iPhone sevkiyatlarının %22’sini oluşturarak Apple için en önemli bölgelerden biri haline geldi. Ülkede iPhone’un pazar payının %4,5 oranında düştüğü varsayılırsa, bu durum yaklaşık 12 milyon iPhone satışı kaybı anlamına geliyor.

Aynı zamanda, iPhone satışları ABD’de güçlü kalmaya devam ediyor. Apple, Hindistan’da premium akıllı telefonlara olan ilginin artmasının yanı sıra Avrupa pazarındaki “mevsimsel toparlanmanın” da dengeyi sağlayacağına inanıyor.

iPhone 16 dedikoduları!

Gelecek yılın Pro modelleri daha hızlı bir 5G modem, Wi-Fi 7 ve yeni bir 48 megapiksel ultra geniş lens ile donatılacak. Buna karşılık, iPhone 16 ve iPhone 16 Plus, Wi-Fi 6e gibi iPhone 15 Pro ile tanıtılan bazı teknolojilere sahip olacak.

Geçen yılki trendi takip eden Apple, iPhone 14 Pro’daki A16 Bionic çipi normal iPhone 15’in içine koyarken, iPhone 15 Pro yeni 3 nanometre A17 Pro’ya sahip oldu. “Pro” adı nedeniyle, birçok kişi Apple’ın gelecekte orta sınıf iPhone’lar için çiplerinin Pro olmayan bir sürümünü geliştireceğine inanıyordu ve böyle de olacak gibi görünüyor

iPhone 15 Pro’yu çevreleyen tüm aşırı ısınma sorunları, 3 nanometre süreci altında üretilmesine rağmen selefinden daha verimli olmayan A17 Pro çipinin zayıf tasarımından kaynaklandığındı düşünülüyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz