Ana Sayfa Apple iPhone 16 A18 çipiyle mi gelecek?

iPhone 16 A18 çipiyle mi gelecek?

0
A18 PRO

Apple’ın önümüzdeki yıl Pro ve normal olmak üzere tüm iPhone 16 modellerinde A18 işlemci kullanması muhtemel. Apple, A serisi işlemcileri adlandırma ve muhtemelen üretme biçiminde bir değişiklik yapacağının sinyallerini çoktan verdi. Bu durumda ortada bir soru işareti kalıyor.

Başka isimli bir A18

Apple iPhone15 Pro’yu tanıttığında, A17 işlemci için yapılan isim değişikliğine dikkat çekti. “A17 Bionic” yerine “A17 Pro” olarak adlandırıldı. Doğal olarak bu, Pro olmayan bir A17 işlemcinin varlığına işaret ediyor. Belki de gelecekteki bir iPad ya da iPhone SE’de göreceğiz. Apple, bizi her A serisi işlemcinin standart ve Pro olmak üzere iki varyantla geldiği bir geleceğe hazırladığı görülüyor.

Apple, iPhone 16 ve 16 Plus için bir A18, ve iPhone 16 Pro ve Pro Max için bir Pro model üretecek. Tüm bu çipler TSMC tarafından ikinci nesil “N3E” 3nm üretim süreci üzerine inşa edilecek. Mevcut süreç olan N3, yüksek üretim maliyetleriyle 3nm sürecinin bir nevi “beta” çalışması. N3E verimi ve hacmi artırarak 3nm çipleri,daha kullanışlı hale getirecek.

Üretim süreci ne olursa olsun, iPhone 16 ve iPhone 16 Pro’daki “A18 “in aynı olmayacak. Tıpkı M2 ve M2 Pro’nun tamamen farklı performans sunması gibi, A18 ve onun Pro modeli tamamen farklı performans sunacak. Aradaki farkın o kadar belirgin olması muhtemel değil. Bununla birlikte, önemli teknoloji farklılıkları olabilir veya farklı performans seviyelerinde aynı özelliklerin tümü olabilir.

Apple, A18’i üretmek için iki yol izleyebilir:

1.Çip aslında daha sağlam bir 3nm üretim sürecinde üretilen A17 Pro olabilir.
2.A18’in bazı CPU veya GPU çekirdekleri devre dışı bırakılabilir ya da daha az RAM’e sahip olup A18 Pro ile aynı özelliklere sahip olabilir.
Her ikisi de kullanılan yaklaşımlar. PC grafik kartı ve CPU üreticileri, yıllar içinde birçok kez eski nesil bir ürüne yeni nesil bir isim koydu. Günün sonunda, iPhone’u standart modeller ve daha iyi özelliklere ve performansa sahip Pro modeller arasında bölmek yeni bir şey değil. Ve serisini A17 Pro ve A18 Pro ya da A18 ve A18 Pro olarak adlandırılan işlemciler arasında bölmek de önem taşımıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz