Ana Sayfa Apple Apple cep yakıyor! Thunderbolt 4 neden bu kadar pahalı?

Apple cep yakıyor! Thunderbolt 4 neden bu kadar pahalı?

0
thunderbolt

Apple’ın 129 dolarlık Thunderbolt 4 kablosu, oldukça pahalı peki ya neden? Bir CT taraması Apple’ın Thunderbolt 4 kablosu için neden bu kadar çok para talep edebileceğini ortaya koydu.

Thunderbolt 4 içi yapılan CT taraması bize ne gösterdi?

Apple’ın kablosu, 50 Gb/sn’ye kadar veri aktarımı sağlayan Thunderbolt 3 ve 4, DisplayPort çıkışı ve 100 W güç dahil olmak üzere birçok özellik sunuyor. Konektörün sert plastik bir koruması var. Bunun altında, tamamı paslanmaz çelikten yapılmış konektörün kabuğuna tamamen bağlı metal bir kalkan bulunuyor. Kablonun konnektörden ayrıldığı yerde, sekiz farklı yönden kıvrılmış tek parçalı bir gerilim azaltıcı buluyoruz ve bu da düzeneğin alt kısmının tamamını koruyor.

Tarama ayrıca “ayrı şarj ve veri aktarım yeteneklerine karşılık gelen üç farklı kablo türünü” ve gerekli yerlerde korumayı ortaya çıkarıyor. Daha ucuz taranmış kablolarla karşılaştırdığınızda, bu fiyat farkı daha anlamlı hale gelmeye başlıyor. Örneğin Amazon Basics USB-C – USB-C kablosunda gerilim azaltma çok daha basit. 24 değil sadece 12 pin var ve dört çift pin, PCBA’ya ayrı ayrı bağlanmak yerine atlanıyor.

Garip bir şekilde, daha da ucuz bir USB-C kablosu aslında “çok daha sofistike” bir yapıya sahipti, ancak Apple’ın üstünlüğü açıkça görülüyor. Yine de 129 dolarlık fiyat etiketi bazılarının gözüne fazla gelebilir. Ancak Apple’ın 1 metrelik seçeneği “sadece” 69 dolarla çok daha ucuz bir alternatif, ancak paranızın karşılığında iyi bir tasarım elde ettiğinizi bilmek güzel.

Bu Thunderbolt 4 kabloları, Apple’ın Studio Display ve Pro Display XDR gibi cihazlarını en iyi MacBook’larına ve masaüstü modellerine bağlamak için hayati önem taşıyor. Hatta RAW fotoğraflar gibi büyük dosyaların hızlı veri aktarımı için iPhone 15 Pro’nuzu bir Mac’e bağlamak için bile kullanılabilir. O kadar hızlı ki iPhone 15 Pro’yu fotoğraf çekimi sırasında Capture One gibi bir yazılımla bile kullanabiliyorsunuz. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Thunderbolt 4’ü alır mıydınız?Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz