Ana Sayfa Apple Watch Apple Watch Ultra ne kadar dayanıklı? Üç ay suda duran saat şaşırttı!

Apple Watch Ultra ne kadar dayanıklı? Üç ay suda duran saat şaşırttı!

0

Apple Watch’lar, dayanıklı olmalarıyla akıllı saat dünyasında oldukça öne çıkıyor. Zira cihazlar, zorlu durumlar göz önünde bulundurularak tasarlanıyor. Son yaşanan bir olay ise Apple Watch Ultra ‘nın ne kadar dayanıklı olduğunu gözler önüne serdi.

Apple Watch Ultra üç ay boyunca suyun altında kaldı! Neyse ki bozulmamıştı

Apple Watch modelleri, Watch Series 2’den bu yana 50 metre derinliğe kadar su geçirmezliği mümkün kılan sertifikaya sahip. Bu dayanıklılık, Watch Ultra modellerinde 100 metre derinliğe çıkıyor. Bu, göl gibi su yüksekliğinin fazla olmadığı yerlerde kaybolduğunda sağlam şekilde geri çıkabileceği anlamına geliyor. ABD’de yaşanan bir olay da tam olarak bunu gösterdi.

Apple Watch Ultra üç ay boyunca suyun altında kaldı! Neyse ki bozulmamıştı

ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Los Angeles şehrinde yaşayan Amir Noorani adlı bir kişi, tekne gezintisi ve yüzme gibi etkinliklere sahne olan Travis Gölü’ne dalış yaptı. Fakat suyun yaklaşık 30 metre altındayken Apple Watch’un kordonu çıktı ve akıllı saat göle battı.

İlginizi Çekebilir – Apple Watch Ultra, MicroLED ekranla yenileniyor!

Noorani, Apple Watch’ı bulabilmek için suyun içerisinde biraz arama yaptı fakat ne yazık ki bulamadı. Akabinde bir tüplü dalgıçtan yardım aldı fakat o da bulamadı. Umudunu kaybeden Noorani, son bir umut olarak iPhone’undaki Bul uygulamasını kullanarak Apple Watch’unu kayıp olarak işaretledi.

Noorani, aradan geçen üç ayın sonunda saati kayıp olarak işaretlemesi sayesinde bulan kişi tarafından telefon ile arandı ve daha sonrasında abisinin aracılığıyla Apple Watch’unu geri alabildi. Saat kir ile kaplanmıştı.

Apple Watch Ultra üç ay boyunca suyun altında kaldı! Neyse ki bozulmamıştı

Noorani, saat ilk bulunduğunda açılmadığını fakat bulan kişi günlerce şarj cihazına taktıktan sonra açıldığını dile getirdi. Rahat bir oh çeken Noorani, bu durum için Apple’ın mühendisliğine övgü verdi.

Sonuç olarak üç ay boyunca suyun altında kalan Apple Watch Ultra, halen sağlam bir şekilde çalışıyordu. Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz