Ana Sayfa Apple Apple yapay zeka için 4.75 milyar dolar harcayacak!

Apple yapay zeka için 4.75 milyar dolar harcayacak!

0
apple

Apple yapay zeka sunucuları için yaklaşık 5 milyar dolar harcayacak. Buna rağmen rakiplerine yetişmekte zorlandığı görülüyor. Raporlar, Apple’ın 2023 yılında 2.000-3.000 adet yapay zeka sunucusu satın alacağını ve bu sayının 2024 yılında 18.000-20.000’e çıkacağını gösteriyor. Bu, öncekine göre oldukça büyük bir sıçrama ancak Meta’nın satın aldığı 40.000 ve Microsoft’un satın aldığı bildirilen 80.000-100.000 ile karşılaştırıldığında sönük kalıyor.

Yapay zeka için 4.75 milyar dolar!

Apple’ın sektördeki büyümesi kısmen Nvidia yapay zeka çipi sıkıntısından kaynaklanıyor. Kısmen de Apple’ın daha önce büyük rakiplerine benzer bir şekilde teknolojiye bağlanma konusundaki isteksizliğinden kaynaklanıyor. Apple’a yakın bir isim, sektör genelinde yapay zeka finansmanının yükselişini tartışırken, “Bu konuda çok fazla endişe var ve şirket içinde oldukça büyük bir eksiklik olarak görülüyor” diyerek açıklama yapmış.

Arayı kapatmak için Apple hem altyapı hem de geliştirme için milyarlarca dolar harcamaya hazırlanıyor. Ancak bu durum Apple yöneticilerini birkaç önemli soruyla baş başa bırakıyor. Yapay zeka bilişimini cihaz üzerinde çalıştırmak, uygulamaları çevrimdışı kullanmanın, bu sunuculara çok fazla güvenmeden yazma ve sunum uygulamalarında hızlı bir şekilde şablon oluşturma yeteneği sağladığı anlamına geliyor.

Ancak yapay zeka, onu beslediğiniz bilgilere dayanarak daha iyi hale geldikçe çok daha yavaş gelişir. Sunuculara bilgi gönderme yeteneğinizi keserseniz, çalışacak daha az şeyi olur. Bu durumda ise sunucular ve sayıları çok önemli bir yer kaplıyor. Belli bir düzeyde cloud computing’in burada var olacağını biliyoruz, ancak hem iPhone 15 Pro hem de Apple Watch Series 9’daki Neural Engine’in ilerlemesi, cihaz üzerindeki Siri’nin daha iyi hale geldiği anlamına geliyor.

Apple’ın kaynaklarını nereye ayırmak istediğine karar vermesi gerekecek ve yapay zekaya daha hızlı odaklanmamak ona bu kararı vermek için daha az zaman veriyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple yapay zeka yarışına çok geç mi katıldı? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz