Ana Sayfa Apple Apple Watch Parkinson hastalığını yakalayabiliyor!

Apple Watch Parkinson hastalığını yakalayabiliyor!

0
apple watch sağlık

Apple Watch kullanılarak Parkinson hastalığının tahmin edilmesi ve izlenmesine yönelik araştırmalar oldukça ilerledi. Öyle ki FDA, doktorlar ve hastalar için uygulamalara izin vermeye başladı. Apple Watch’un periyodik sağlık ölçümleri yapabilmesi birçok alanda tıbbi araştırmaları dönüştürdü.

Apple Watch Parkinson hastaları için bir mucize!

Apple Watch ile sürekli bir sağlık izleme kaydına sahip olmak, doktorların ara sıra yaptıkları muayenelere kıyasla daha iyi bir genel durum tespiti yapabilmeleri anlamına geliyor. Ancak, Parkinson söz konusu olduğunda bu tür bir izlemenin daha faydalı görünüyor.

Hollanda’daki Radboud Üniversitesi Tıp Merkezi’nde nörolog ve profesör olan Bastiaan R. Bloem yayına verdiği demeçte, “Asistanlarıma her zaman hastanenin Parkinson tremoru hakkında yanlış izlenim edinmek için mükemmel bir yer olduğunu söylerim. “dedi

Bunun nedeni, insanların klinik bir ortamdayken semptomlarının tipik olmayabileceğinin gözlemlenmiş olmasıdır. Sonuç olarak, zaman içinde izleme daha doğru olacak ve aynı zamanda hem hasta hem de doktor için süreci de daha kolay hale getirecektir.

Apple’dan Caldbeck, “Umarım bu, tıp camiasının tedavilerin işe yarayıp yaramadığını anlamasına yardımcı olabilir. Belki onları ayarlayabilir, semptom takibi ve yönetimine bakabilirler. Hastanın uğraşması gereken ve endişelenmesi gereken bir şey daha azalıyor çünkü doktor umarız bunu uzaktan izleyebilir.” dedi.

ResearchKit, geliştiricilerin Apple Watch kullanıcılarından tutarlı ve güvenilir sağlık verileri elde etmelerine yardımcı olmak için geliştirilmiş bir Apple aracı. Apple Watch sahiplerinin belirli bir çalışmaya katılmayı seçmeleri gerekiyor ve bunu şirketin Apple Research uygulaması aracılığıyla yapabiliyorlar.

Ayrıca Apple, zaman zaman uygun ResearchKit projelerine Apple Watch satın almak için hibe teklifinde bulundu. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple Watch bir saat olmaktan çıkıp medikal anlamda da kullanılabilir mi? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz