Ana Sayfa Apple Apple yeni HomePod planıyla şaşırttı! iPad ile test ediyor!

Apple yeni HomePod planıyla şaşırttı! iPad ile test ediyor!

0
homepod ekran

Apple’ın HomePod serisini genişletmeye yönelik iddialı planları hakkında söylentiler duymamız üzerinden epey zaman geçti. Birkaç gün önce, üzerinde LCD ekran bulunan bir HomePod prototipine ilk kez bakmıştık. Ancak, Apple daha da ileri gitmek istiyor. Şirketin gelecekteki bir HomePod için tvOS çalıştıran modifiye edilmiş bir iPad mini ile denemeler yaptığı öğrenildi.

Ekranlı HomePod konsepti geliştirilecek mi?

Apple Perşembe günü tvOS 17.2 beta ve diğer yazılım güncellemeleriyle birlikte iOS 17.2’nin ilk beta sürümünü yayınladı. Hem Apple TV hem de HomePod’da çalışan tvOS 17.2’nin aygıt yazılımını incelendiğinde Apple’ın tvOS’u iPad’de dahili olarak çalıştırdığına dair güçlü kanıtlar ortaya çıkıyor.


Daha iyi bir bakış açısı için, Apple tarafından yayınlanan her ürün yazılımı, yazılımın hangi cihazlara yüklenebileceğini belirten cihaz destek dosyalarını içeriyor. Söz konusu tvOS olduğunda, bu uyumlu Apple TV modellerinin yanı sıra HomePod’ları da içeriyor. Bazı nedenlerden dolayı, en son tvOS yapıları iPad mini 6 için de aygıt destek dosyalarına sahip.

Ancak hepsi bu kadar değil. Biraz daha araştırınca, Xcode 15 ile birlikte gelen tvOS 17 SDK’nın iPad mini 6 için de gizli destek içerdiği keşfedildi. Elbette bu dosyaların son kullanıcılar ve hatta geliştiriciler tarafından görülmesi asla amaçlanmadı ve muhtemelen Apple’ın üzerinde çalıştığı bir şeyden arta kalanlar.

Bunun ise muhtemelen iPad mini’ye benzer boyutta bir ekrana sahip yeni bir HomePod olduğu söylenebilir. Apple, HomePod ve Apple TV’yi tek bir cihazda birleştiren yeni bir akıllı ekran da dahil olmak üzere çok sayıda yeni akıllı ev aksesuarı üzerinde çalışıyor.

Birkaç ay sonra, şirketin dahili 7 inç ekrana sahip daha büyük bir HomePod tanıtmayı planladığına dair dedikodular var. Karşılaştırma yapmak gerekirse, iPad mini 6, 8.3 inç ekrana sahip. Şimdilik her şey oldukça deneysel göründüğünden, Apple mühendisleri arayüzün böyle bir cihazda nasıl çalışacağını keşfetmek için iPad mini’de tvOS çalıştırmaya karar vermiş olabilir.

Apple aynı zamanda HomePod’un üzerinde küçük bir LCD ekran bulunan yeni bir versiyonunu geliştiriyor. Bu versiyon halihazırda daha ileri bir geliştirme aşamasında ve yakın gelecekte bir noktada HomePod 2’nin yerini alması bekleniyor. Daha büyük ekranlı versiyonun ise piyasaya çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz