Ana Sayfa Apple M1 ve M3 iMac farkları: Neler değişti?

M1 ve M3 iMac farkları: Neler değişti?

0
iMac

Apple, Pazartesi günü düzenlediği “Scary Fast” etkinliğinde yeni nesil MacBook Pro’nun tanıtımının yanı sıra yeni iMac’i de duyurdu. Ancak, yeni iMac’in içindeki M3 çipe rağmen, Apple’ın hepsi bir arada masaüstü bilgisayarı selefiyle hemen hemen aynı görünüyor. İşte M1 ve M3 iMac farkları.

M1 ve M3 iMac karşılaştırıldığında göze neler batıyor?

Apple, iMac’i son kez 2021 yılında, yepyeni bir tasarıma ve M1 çipe sahip olduğunda güncelledi. Apple Silicon, şirketin iMac’i inanılmaz derecede ince yapmasını sağladı. O dönemde Apple ayrıca iMac’e renk seçenekleri de getirdi. Ek olarak ekran boyutunu 21,5 inçten 24 inçe çıkardı. Ardından da Dolby Atmos özellikli Spatial Audio özellikli hoparlörler ekledi.

2023 iMac’te yeni olan şey ise M3 çip. Mac için geliştirilen yeni SoC (çip üzerinde sistem), iPhone 15 Pro’da bulunan A17 Pro’yu temel alıyor. Bu, daha enerji verimli olan 3 nanometre teknolojisi ile üretildiği anlamına geliyor. Elbette M3 öncekilerden daha hızlı, bu da daha yoğun uygulamalarla çalışan kullanıcılar için oldukça iyi.

Apple’a göre M3, M1’den 2 kata kadar daha hızlı. M3’ün temel sürümü 8 çekirdekli bir CPU’ya ve 8GB RAM ile 8 çekirdekli bir GPU’ya sahip. Kullanıcılar daha iyi grafik performansı için 10 çekirdekli GPU’ya sahip bir sürüme yükseltebiliyorlar. M1 yalnızca 7 ve 8 çekirdekli GPU seçenekleriyle sunuluyordu.

M3, 3D nesneler üzerinde daha iyi aydınlatma, yansıma ve gölgeler için ışın izleme donanım hızlandırması gibi başka iyileştirmelerle birlikte geliyor. Ayrıca yeni GPU, Mac’e donanım hızlandırmalı örgü gölgeleme özelliği getiriyor. Yeni çip ayrıca M1’deki 16GB’a kıyasla 24GB’a kadar RAM ile birleştirilebiliyor.

Yeni iMac’te bağlantı özelliği de geliştirildi. Apple, Wi-Fi 6’dan daha güçlü bir 6GHz spektrumunda (önceki Wi-Fi standartlarındaki 2.4GHz ve 5GHz’e kıyasla) çalışan Wi-Fi 6E’ye yükseltti, böylece sinyal parazitine daha az duyarlı hale geldi. Bluetooth da 5.0 standardından 5.3’e yükseltildi.

Bu da daha iyi sinyal kararlılığı ile birlikte yeni bir şifreleme teknolojisi sayesinde daha iyi güvenliğe sahip.Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz