Ana Sayfa Apple Apple Watch için Android desteği geliyor mu?

Apple Watch için Android desteği geliyor mu?

0
apple watch android

Görünüşe göre Apple, Apple Watch için Android desteği planladı ancak iPhone satışlarını etkileyebileceğini fark edince projeyi rafa kaldırdı. İşte detaylar.

Apple Watch için Android desteği planı iptal!

Kod adı Project Fennel olan bu hamle, şirketin sağlık özelliklerini – ve Apple’ın defalarca altını çizdiği sağlık faydalarını – özellikle Apple’ın pazar payının az olduğu ülkelerde çok daha fazla insana ulaştıracaktı. Nihayetinde, Apple’ın altın yumurtlayan tavuğu kesebileceği korkusuyla projeden vazgeçildi. Fennel Projesi’nin tamamlanmasına yakın iptal edilmesinin nedeninin “kısmen Apple Watch’un iPhone satışlarını artırması” olduğu iddia ediliyor.

“Halo etkisi”, tekil bir ürün deneyimine dayanarak bir şirket veya marka hakkında olumlu bir izlenim geliştiren ve sonuç olarak aynı şirketin diğer ürünlerini satın alan tüketiciler tarafından gösterilen uzun zamandır tanınan bilişsel bir önyargı olarak tanımlanıyor.

Bu terim ilk olarak yirmi yıldan uzun bir süre önce iPod’un piyasaya sürülmesinden sonra Apple ürünleri etrafında popüler olarak kullanılmaya başlanmıştı. Apple 2001 yılında iPod’u ilk kez piyasaya sürdüğünde, tüketicilerin iPod’u çalıştırmak için bir Mac’e ihtiyacı vardı. Windows PC’ler için de MP3 çalarlar mevcuttu, ancak Windows tüketicileri Apple’ın aygıtına rağbet gösterdiler.

İlk iPod’un piyasaya çıkmasının üzerinden bir yıl geçmeden Apple cihazı yineledi ve Windows desteğini ekledi. O yıllarda iPod satışlarıyla birlikte Mac satışları da arttı. Halo etkisi iPhone’un 2007’de piyasaya sürülmesiyle tekrar gündeme gelecekti. Hikayeye göre iPhone ile yaşanacak olumlu bir deneyim diğer Apple ürünlerinin daha fazla satılmasını sağlayacaktı ve gerçekten de öyle oldu.

iPod’un piyasaya sürülmesinin üzerinden 20 yıldan fazla bir süre geçtikten sonra Apple, tüketici teknolojisi ekosisteminde eskisinden çok farklı bir yer işgal ediyor ve iPhone şirketin önde gelen donanım ürünü olmaya devam ediyor. Apple’ın Apple Watch için iptal ettiği Android planları, Apple’ın Android için iMessage planlarında yaşananları yansıtıyor gibi görünüyor.

Steve Jobs bir zamanlar Apple’ın iMessage ve FaceTime’ı açık endüstri standartları olarak yayınlayacağını iddia etmişti. Ancak Apple bu planlarından vazgeçti.

Apple’ın iMessage planlarına ilişkin iç tartışmalar Epic Games v Apple davası sırasında ortaya çıktı. Apple Başkan Yardımcısı Craig Federighi diğer yöneticilere Android için Mesajlar’ın “iPhone ailelerinin çocuklarına Android telefon vermelerinin önündeki bir engeli kaldırmaya hizmet edeceğini” söyledi.

Apple Watch, akıllı saat satışlarını domine etmeye devam ederek akıllı saat sevkiyatlarında ve gelirlerinde aslan payını ele geçirdi ve gerçekten de saat endüstrisinin tüm doğasını değiştirdi. Apple için çok büyük bir ürün segmenti olan saat, 2022 yılında 41,1 milyar dolar gelir elde etti.

Ancak bazı analistler, mevcut sevkiyat ivmesine dayanarak Apple Watch için yıldan yıla satış düşüşü öngörüyor. Apple en son üç aylık kazançlarını Perşembe günü kapanış sonrasında açıklayacak. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz