Ana Sayfa Apple M3 Pro/Max ve M2 Pro/Max: Derinlemesine bir karşılaştırma

M3 Pro/Max ve M2 Pro/Max: Derinlemesine bir karşılaştırma

0
m3

Apple yeni M3, M3 Pro ve M3 Max özel silikon çipleri yeni MacBook Pro dizüstü bilgisayarlar ve iMac ile birlikte piyasaya sürdü. Daha güçlü CPU’lara, GPU’lara ve medya motorlarına sahip olan bu çipler 128 GB’a kadar artırılabilen belleği de destekliyor. Her şeyin nasıl karşılaştırıldığını görmek istiyorsanız derinlemesine M3 Pro/Max ve M2 Pro/Max karşılaştırmamıza göz atabilirsiniz.

M3 Pro/Max ve M2 Pro/Max karşılaştırması

İlginç bir şekilde, M3 Pro için üst seviye 1 daha az GPU çekirdeğine ve 50GB/s daha az bellek bant genişliğine sahip. Apple, M3 ailesi verimlilik çekirdeklerinin M2 ailesinden yüzde 30’a kadar, M1 ailesinden ise yüzde 50’ye kadar daha hızlı olduğunu söylüyor.

Performans çekirdekleri için M3 ailesi, M2 ve M1’den sırasıyla yüzde 15 ve yüzde 30 daha hızlı. Apple, M3’te işlemenin M2’den 1,8 kata kadar daha hızlı olduğunu ve M1’den 2,5 kata kadar daha hızlı olduğunu söylüyor. Toplam transistör sayısı ise M3 için 25 milyara, M3 Pro için 37 milyara ve M3 Max için 92 milyara yükseldi.

M3 iMac kıyaslamalarına ilk bakışımızda, tek çekirdekli ve çok çekirdekli skorlar Apple’ın iddia ettiği yüzde 35’lik iyileşmeye yakın görünüyor. M3 Max ise çok çekirdekli skorlarda M2 Max’ten yaklaşık yüzde 44, tek çekirdekli performansta ise yaklaşık yüzde 10 daha hızlı.

Selefleri gibi M3 ailesi de donanım hızlandırmalı H.264, HEVC, ProRes ve ProRes RAW desteği sunmak için özel medya motorlarına sahip. Ayrıca M2, M2 Pro ve M2 Max ile aynı sayıda motora sahip. M3 Max yongası, M2 ve M1 Max gibi iki video kodlama motoru ve iki ProRes kodlama ve kod çözme motoru içeriyor.

Ancak yeni olan bir husus, tüm yeni M3 çipli medya motorlarının AV1 kod çözme özelliğine sahip olmaları. Desteklenen harici monitör sayısı ise M2 Pro ile 2’ye, M3 Max ile 4’e kadar çıkabiliyor. M2 Pro ve Max gibi, M3 Pro ve Max de HDMI üzerinden 8K/60Hz’e kadar veya 4K/240Hz’de bir ekranı destekleyebiliyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz