Ana Sayfa Haberler ABD’den araba hırsızlığına karşı Apple AirTag önlemi!

ABD’den araba hırsızlığına karşı Apple AirTag önlemi!

0

Son yıllarda bazı ülkelerde araba hırsızlığı bir hayli arttı. Bu noktada yönetimler bunu engellemek için çeşitli yollar düşünüyorken ABD’nin Washington eyaletindeki District of Columbia’dan (DC) Apple AirTag ile oldukça dikkat çeken bir çözüm geldi. İşte ayrıntılar…

Bölge sakinlerine Apple AirTag dağıtılacak!

Washington eyaletindeki District of Columbia (DC) bölgesinin Belediye Başkanı Murial Bowser, çalıntı araçların bulunmasına yardımcı olmak için Apple’ın Find My teknolojisinin kullanılacağı bir program başlattı. Bu program kapsamında bölgede yaşayan insanlara AirTag dağıtılacak.

Bölge sakinlerine Apple AirTag dağıtılacak!

Paylaşılan verilere göre bölgedeki motorlu araç hırsızlığı bir önceki yıla kıyasla yüzde 101 oranında arttı. 1 Kasım itibariyle 5 bin 800’den fazla motorlu aracın çalındığı kayıtlara geçti. Yönetim, Apple AirTag dağıtarak bu durumu çözmeyi hedefliyor.

İlginizi Çekebilir – Apple, AirTag 2’yi 2025’te çıkaracak!

Polis Şefi Vefikil olan Pamela Smity, bölge sakinlerine toplamda kaç tane AirTag dağıtılacağını açıklamadı. Aktarılan bilgilere göre güvenlik kolları AirTag’in konumuna erişemeyecek. İlgili bilgileri hırsızlık mağduru olan kişi paylaşacak.

Kaynağa göre bu programdan yararlanmak isteyen insanların en yakındaki güvenlik kurumuna ikametgah belgesiyle birlikte gitmesi ve talepte bulunması gerekiyor. Yani talep olmadığı sürece AirTag verilmeyecek.

Aslına bakacak olursak bu girişim ilk defa gerçekleşmedi. Bu yılın başlarında New York Belediye Başkanı Eric Adams, hırsızlığı önlemek için 500 tane AirTag dağıttı. Böylelikle çalıntı araçların yeri etkili bir şekilde tespit edildi. Yani oldukça katkı sağladı.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz