Ana Sayfa Apple Apple yapay zeka üzerinde çalışıyor: Gelişme yakın mı?

Apple yapay zeka üzerinde çalışıyor: Gelişme yakın mı?

0
apple ai

Apple’ın dördüncü çeyrek sonuçlarını açıkladıktan sonra yatırımcılarla yaptığı görüşme sırasında Apple CEO’su Tim Cook’a şirketin yapay zeka konusundaki çalışmaları hakkında bir soru soruldu ve Cook yanıtladı. Cook, şirketin yıllardır makine öğrenimine büyük yatırımlar yaptığından bahsetti. Kişisel Ses, Siri Önerileri ve daha fazlası gibi özellikler bunun bir parçasıydı. Ancak ChatGPT gibi üretken yapay zeka konusunda kendisine baskı yapıldığında, Apple’ın bu konuyu araştırdığını kabul etti.

Apple yapay zeka konusunda ne kadar ciddi?

Apple’ın 2023 yılında yapay zekanın yükselişine hazırlıksız yakalandığı iddia ediliyor. ChatGPT, Google Bard’dan Spark Mail’e kadar bir dizi uygulama ve hizmete entegre ediliyor. Apple zaten bazı özellikler üzerinde çalışıyor olsa da, OpenAI ve daha fazlasının hızlı geri dönüşü, şirketin yapay zekayı bir avuç uygulamasına yerleştirme planlarını hızlandırdı.

Bariz ilk tercih ise Siri. Akıllı asistan 2011’deki ilk çıkışından bu yana o kadar da akıllı olmadığını kanıtladı. Apple Music çalma listeleri oluşturmak veya Apple Notes’ta listeler oluşturmak gibi basit görevleri yapmayı reddetmesi birçok kullanıcıyı hayal kırıklığına uğrattı. Siri’nin ChatGPT’ye rakip bir yapay zeka ile güçlendirilmesi, bir Apple ürününe sahip olmak için cazip bir özellik olacak ve kullanıcıların Siri ile yaşadığı pek çok hayal kırıklığını ortadan kaldırabilecek.

Apple Music, yapay zeka kullanımına bir başka iyi örnek olabilir. O gün ne yaptığınıza bağlı olarak çalma listeleri oluşturması ya da sadece 90’lardan on parçayla bir çalma listesi oluşturmasını istemek, bunu kendi başına yapan biri için çok zaman kazandıracaktır.

Tabii Apple hiç yapay zekayı kullanmıyor diyemeyiz. Örnek olarak MacWhisper, kayıtlı dosyalardan konuşmaları yazıya dökmek için yapay zekayı kullanırken AnyMoji bir sorgudan emoji oluşturmanıza olanak tanıyor. Dolayısıyla Apple’ın bu alanda neler yapacağını görmek ilginç olacak, özellikle de bu çabalar 2024’te iOS 18’de ortaya çıkarsa.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz