Ana Sayfa Mac Apple M3 Max, RTX 3080 ve RTX 4080 ile karşılaştırıldı!

Apple M3 Max, RTX 3080 ve RTX 4080 ile karşılaştırıldı!

0

Apple’ın en yeni işlemcisi M3 Max, şirketin özel yonga setleri serisindeki etkileyici ilerlemesini sergileyerek oldukça ses getirdi. TSMC’nin en yeni 3nm teknolojisinden güç alan bu üst düzey işlemci, Geekbench’in çok çekirdekli işlemci testi sonuçlarında zorlu M2 Ultra’dan bile daha iyi performans gösterdi.

GFXBench’te, M3 Max’in 40 çekirdekli GPU’su, NVIDIA’nın güçlü RTX 3080’i ve RTX 4080’in dizüstü modeliyle karşı karşıya!

GFXBench Aztex Ruins karşılaştırmasında M3 Max, 1440p çözünürlükte saniye başına ortalama 443,5 kare hızında (FPS) 28.517 kareye ulaşarak hünerini gösteriyor. Şaşırtıcı bir şekilde, masaüstü RTX 3080, ortalama 449,3 FPS’de 28.889 kare kaydederek Apple’ın 3nm işlemcisini yalnızca ufak bir farkla geride bırakıyor. Masaüstü muadilinden daha hızlı olduğu söylenerek reklamı yapılan dizüstü model RTX 4080 bile 462,8 FPS’de yalnızca 29.759 kare elde etmeyi başarıyor.

Apple'ın M3 Max işlemcisi ne kadar hızlı İşte test sonuçları!

Bu arada GFXBench sonuçlarının net bir karşılaştırma olmadığını de belirtelim. Önceki testler M3’ün 10 çekirdekli GPU’sunun aynı sayıda GPU çekirdeğine sahip olmasına rağmen M2’den sadece yüzde 7,4 daha hızlı olduğunu ortaya koydu.

Bu tutarsızlık, GFXBench’in bir yıldan uzun bir süredir güncelleme almamasına ve yeni nesil GPU’ların gerçek yeteneklerini sergilemek için çok önemli olan optimizasyonları kaçırmasına bağlayabiliriz. Ayrıca, GFXBench’in farklı GPU’ların testleri için farklı API’ler kullanması gözlemlenen küçük farklılıkların sebeplerinden biri.

Sonuç olarak, TSMC’nin 3nm teknolojisiyle üretilen Apple M3 Max, GFXBench karşılaştırmalarında NVIDIA’nın güçlü RTX 3080’i ve RTX 4080’in dizüstü bilgisayar modeliyle başa baş rekabet ederek kalitesini kanıtladı.

Bununla birlikte GFXBench platformunun potansiyel sınırlamaları ve GPU mimarileri ile API’lerdeki incelikli farklılıklar göz önünde bulundurulduğunda, bu sonuçları dikkatli bir gözle yorumlamak gerektiğini tekrar hatırlatalım. Siz ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda bizlerle paylaşmayı lütfen unutmayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz