Ana Sayfa Apple M3 MacBook Pro alacaklar dikkat: macOS Sonoma’ya geçilmiyor!

M3 MacBook Pro alacaklar dikkat: macOS Sonoma’ya geçilmiyor!

0
m3 macbook pro

İlk M3 MacBook Pro ve iMac siparişleri müşterilere ulaşmaya başladı. Ancak bu kişilerden bazıları kendilerini tuhaf bir sıkıntının içinde buluyor. Görünüşe göre, bazı temel model M3 MacBook Pro’lar ve M3 iMac’ler kutudan macOS Ventura ile çıkıyor ve bir hata nedeniyle macOS Sonoma’ya güncellenemiyor.

M3 MacBook ve M3 iPad macOS Ventura ile geliyor!

Twitter’da @aaronp613, @ZONEofTECH ve diğerleri tarafından belirtildiği üzere, en azından bazı M3 MacBook Pro’lar ve iMac’ler daha önce yayınlanmamış bir macOS Ventura 13.5 yapısıyla birlikte gönderiliyor. Bu aygıt yazılımı ilk olarak Temmuz ayında yayınlanmıştı ve Apple o zamandan beri macOS Ventura ve macOS Sonoma 14 için birden fazla güncelleme yayınladı.

Görünüşe göre bu M3 MacBook Pro ünitelerinden bazıları Apple depolarında boş boş oturuyor ve piyasaya sürülmeyi ve gönderilmeyi bekliyordu. Normalde bu ilginç bir bilgi olsa da çok önemli değil. Ancak bu durumda, macOS Ventura 13.5 ile birlikte gönderilen M3 MacBook Pro’lar macOS Sonoma’ya güncellenemiyor.

Sistem Ayarları uygulaması aracılığıyla bir güncelleme olup olmadığını kontrol ettiğinizde, “Mac’iniz güncel” şeklinde bir mesajla karşılaşıyorsunuz. Bu arada, güncellemeyi Mac App Store üzerinden yüklemeye çalışmak da başarısız oluyor. “İstenen macOS sürümü mevcut değil. Lütfen Mac’inizin bu yazılımla uyumlu olup olmadığını kontrol edin” ifadesi yer alıyor.

Twitter’da araştırmacı @aaronp613, bu M3 MacBook Pro’nun yazılım hikayesiyle ilgili birkaç başka tuhaflığı da özetliyor. Örneğin Apple, macOS Ventura 13.5 için Rosetta ve Safari’nin yeni sürümlerini özellikle bu M3 MacBook Pro için yayınladı. Bu durum yalnızca MacBook Pro’nun M3 sürümünü etkiliyor.

M3 Pro ve M3 Max çipleriyle güçlendirilmiş üst düzey sürümleri etkilemiyor. Twitter’daki en az bir kullanıcıya göre aynı sorun iMac’in M3 versiyonu için de geçerli. M3 MacBook Pro satın aldınız mı? Aldıysanız, hangi yazılım sürümünü çalıştırıyor? Yorumlarda bizimle paylaşabilrsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz