Ana Sayfa Apple 27 inç iMac iptal olsa da 32 inç iMac kapıda!

27 inç iMac iptal olsa da 32 inç iMac kapıda!

0
imac

Apple, bugün verdiği röportajda Apple Silicon ile çalışan 27 inçlik bir iMac üretme planının olmadığını söyledi. Bu da potansiyel alıcıların Intel döneminde var olan 27 inç iMac form faktörünün doğrudan halefi olma umudunu yitirebileceği anlamına geliyor. Bununla birlikte, Apple’ın bugün basına yaptığı açıklama özellikle 27 inçlik modele atıfta bulunuyor ve bu da gelecekte daha büyük ekranlı olası bir iMac’e açık kapı bırakıyor

27 inç iMac gelmeyeck olsa da halefi daha iyi olabilir!

Kısa bir süre önce Apple’ın 2025 yılında piyasaya sürülecek 32 inç ekranlı bir iMac planladığını söylenmişti. Belki de Apple hala büyük bir Apple Silicon masaüstü bilgisayar üzerinde çalışıyordur, ancak bunun gerçekleşmesine daha çok var. Bu planların iptal edilmesi ve hiçbir zaman gerçekleşmemesi de olası görünüyor.

Apple’ın geçen haftaki etkinliği sırasında kullandığı ifadeler kesinlikle bu tür bir duygunun işaretini veriyordu. Apple Kıdemli Başkan Yardımcısı John Ternus, etkinlik metninden alıntı yaparak yeni 24 inç M3 iMac ekranı “hem 4K hem de 5K Intel tabanlı modellerin yerini alacak mükemmel boyut ve çözünürlük” olarak konumlandırdı.

24 inç boyutunun eski 21,5 inç ve 27 inç seçenekleri arasında olduğu doğru olsa da, eski 27 inç aygıtın eksikliğini tam olarak doldurmuyor. 24 inç ekran çözünürlüğü, eskinin tam 5K 27 inç iMac’lerine kıyasla yalnızca 4,5K. Bu da 27 inç Apple Studio Display’in Mac mini veya Mac Studio gibi bir ürünle birlikte kullanıldığında iMac’ten daha fazla ekran alanı sağladığı anlamına geliyor.

Ayrıca iMac, yalnızca temel M3 çip ile kullanılabildiği için üst düzey performans sağlamıyor. Eski Intel iMac Pro, 28 çekirdekli Xeon CPU’lara sahipti ve bu da onları yoğun hesaplama iş yükleri için cazip hale getiriyordu. Eşdeğer Apple Silicon M2 Max, M2 Ultra ve M3 Max yongaları ise yalnızca üst düzey MacBook Pro modellerinde, Mac Studio ve Mac Pro’da bulunuyor.

Bu nedenle 32 inç iMac söylentisi çok mantıklı, çünkü profesyonel müşterilere hepsi bir arada form faktöründe daha da büyük bir ekran yüzeyi ve daha fazla güç sağlayacak. Ayrıca 21,5 inçten 24 inçe sıçrama, üst düzey modellerde 27 inçten 32 inçe benzer bir hamleyi yansıtacaktı.

Ancak Apple’ın bugün yaptığı açıklama sadece Apple Silicon için 27 inç boyutunu ortadan kaldırdığından, hepimiz bir süre daha söylentilere konu olan 32 inç iMac’in akıbetini merak edeceğiz. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz