Ana Sayfa Apple Apple pil tasarımı üzerinde çalışıyor!

Apple pil tasarımı üzerinde çalışıyor!

0
apple pil

Yayınlanan bir sektör raporuna göre Apple’ın kendi bünyesinde özel bir pil tasarımı geliştirdiği söyleniyor. Görünüşe göre Apple, gelecekteki ürünlerinin etkin pil ömrünü artırmak amacıyla pil modülünün genel performansını artıracak alternatif katot malzemeleri kullanmayı düşünüyor. Apple pil tasarımı üzerinde çalışsa da buna zaman olduğunu belirtmekte de fayda var.

Apple pil tasarımı sayesinde batarya ömrünüzü arttırabilir!

Apple kendi pillerinden zaten ‘Apple tasarımı’ olarak bahsediyor. Ancak burada bahsedilen, şirketten daha önce gördüğümüzden çok daha derin bir girişim olacak. Bu durum 2019 yılında Apple’ın batarya geliştirme konusunda çalışacak bir Samsung SDI yöneticisini işe almasıyla aslında önceden haber verilmişti.

Özellikle, bugünkü rapor Apple’ın batarya içinde grafit yerine daha fazla silikon içeriği kullanmayı aktif olarak araştırdığını söylüyor. Silikon bazlı bir yaklaşımın genel batarya kapasitesini artıracağı ve şarj sürelerini kısaltacağı bildiriliyor. Ancak silikon, şarj işlemi sırasında genleşmeye meyilli. Belli ki Apple bu sorunu hafifletmenin bir yolunu bulmuş.

Tüm bunları şimdilik orta ve uzun vadeli bir hedef olarak dikkate almalı. Çünkü rapor, yeni Apple pillerinin 2025 yılına kadar görünmeyeceğini gösteriyor. Bununla bağlantılı olarak, Apple’ın Apple Car elektrikli araç projesi için özel bir batarya tasarladığı daha önce bildirilmişti. Ancak pil, proje gerçekleşmediği için doğal olarak henüz herhangi bir şekil ya da formda ortaya çıkmadı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Apple kendi pillerini ürettiği taktirde ürün kullanımı daha uzun ömürlü mü olacak? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz