Ana Sayfa Apple iPhone 15 mi iPhone 15 Pro mu?

iPhone 15 mi iPhone 15 Pro mu?

0
iphone 15

En yeni nesil iPhone, Eylül 2023’te piyasaya çıktı ve platformu ilk kez kullanmayı düşünenleri veya sadece önceki bir modelden yükseltme yapmak isteyenleri cezbedecek çok şey var. Ancak, yapılacak seçimler var. Çoğu insanın istediği hemen hemen her şeyi sunan standart iPhone 15 mi iPhone 15 Pro mu seçilmeli? İşte satın almadan önce göz önünde bulundurmanız gerekenler.

“iPhone 15 mi iPhone 15 Pro mu?” diyenlere

iPhone 15 ve 15 Pro’nun her ikisi de aynı nesil cihazlardan olduğu için kullandıkları bileşenlerde birçok benzerlik var. Ancak, Pro son ekinden de bekleneceği gibi, daha pahalı olan model, bu unvanı hak etmesini sağlayan bir dizi iyileştirmeyle birlikte geliyor. En bariz olanı yonga seti.

iPhone 15, ilk olarak iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max telefonlarında görülen A16 Bionic’e sahip. Bu, herhangi bir cihaza güç sağlamak için güçlü bir temel olsa da, iPhone 15 Pro, Apple’ın selefinden yüzde 10 daha hızlı bir CPU’ya, yüzde 20 daha hızlı bir GPU’ya ve 4 kat daha hızlı ışın izleme özelliğine sahip olduğunu iddia ettiği yeni A17 Pro silikonu kullanıyor ki bu sonuncusu oyunseverleri çok mutlu edebilir.

Pil ömrü açısından Apple, iPhone 15’in 20 saate kadar video oynatma kapasitesine sahip olduğunu, iPhone 15 Pro’nun ise bunu 23 saat ile geçtiğini belirtiyor. Her ikisi de yaklaşık aynı boyutta olduğunda bu etkileyici. Apple’ı tescilli Lightning bağlantı noktasını bırakmaya zorlayan AB yasaları artık yürürlüğe girdi ve iPhone serisi USB-C bağlantı noktalarına sahip ilk ürün oldu. iPhone 15, USB 2 standardına sahipken Pro modeli daha hızlı olan USB 3 varyantı ile donatılmış.

Her ikisi de IP68 su geçirmezlik derecesine sahip, kablosuz şarj ve MagSafe uyumluluğunu destekliyor, 5G LTE ve Wi-Fi 6 özelliklerine sahip (Pro 6E olmasına rağmen) ve 128GB, 256GB ve 512GB konfigürasyonlarında geliyor. Gerçekten daha fazla alana ihtiyacınız varsa Pro’nun 1 TB’lık bir seçeneği de var.

iPhone 15, kamera bölümünde iPhone 14’e göre sağlıklı bir yükseltmeye sahip. Apple bu kez ana kameraya 48MP f/1.6 sensör yerleştirerek son birkaç nesildir kullandığı 12MP üniteyi geride bıraktı. Bu sensör, 12MP f/2.4 Ultra Geniş sensör ile eşleştirilerek 0.5x, 1x ve 2x optik yakınlaştırma özellikleri sunuyor.

Ayrıca her şeyi kristal netliğinde tutmak için Sensor-Shift optik sabitleme, Smart HDR 5, portre aydınlatması, Gece modu ve diğer harika fotoğraf özellikleri de var. Bu, birkaç seçeneğe sahip mükemmel bir kamera isteyen çoğu insanı tatmin edecek harika bir kombinasyon.

iPhone 15 Pro’nun arka yüzünde, her ikisi de iPhone 15’tekine çok benzeyen 48MP f/1.78 ana, 12MP f/2.2 Ultra Geniş ve makro fotoğrafçılığın yanı sıra videoya da olanak tanıyan 12MP f/2.8 Telefoto sensörden oluşan üç kamera dizisi bulunuyor. Ayrıca 3x optik zoom seçeneği de mevcut, yani Pro modeliyle çok yakın ve oldukça uzak nesneleri fotoğraflayabilirsiniz.

Apple ön kamerayı yükseltmedi, bu nedenle her ikisinde de 12MP f/1.9 TrueDepth sensör bulunuyor. Video tarafında, her iki iPhone da 60 fps’de 4K’ya kadar video kaydı yapabiliyor, Sinematik ve Aksiyon modlarına sahip ve Gece modu hızlandırılmış, ağır çekim ve normal ağır çekim modlarının yanı sıra sesli yakınlaştırma ve kaydırma sensörü sabitleme özelliğine sahip. Pro, ProRes kayıt, Log video kaydı, Akademi Renk Kodlama Sistemi ve makro video gibi harika özellikler ekliyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz