Ana Sayfa Apple 12.9 inç iPad Pro devam etmeyecek: Halefi ise oldukça heyecanlandırdı!

12.9 inç iPad Pro devam etmeyecek: Halefi ise oldukça heyecanlandırdı!

0
iPad Pro

Apple’ın 2024 yılında 12.9 inç iPad Pro modelini yenileyeceğine dair söylentiler büyük bir OLED ekran yenilemesine işaret etmeye devam ederken, yeni bir rapor şirketin aynı zamanda mevcut iPad Pro’yu da sonlandırmasını bekleyebileceğimizi iddia ediyor.

12.9 inç iPad Pro üretilmeyecek mi?

OLED modeli gelecek yıl piyasaya çıktığında Apple’ın mevcut miniLED iPad Pro’yu daha ucuz bir seçenek olarak tutup tutmayacağı net değildi. Ancak yeni bir rapor, durumun hiç de böyle olmayacağını iddia ediyor. Rapora göre bunun yerine, bildiğimiz 12.9 inç iPad Pro iptal edilecek.

Raporda, “2024 yılında üretimden kaldırılması beklenen 12,9 inç iPad Pro ile birlikte Mini LED tabletlerin sevkiyat hacminin bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 15,6 oranında azalması bekleniyor.” ifadesi yer alıyor. Yerine geçecek olan yeni OLED iPad Pro’nun ise biraz daha büyüyerek 13 inç olması bekleniyor. Ancak Apple’ın bunu nasıl pazarlayacağı henüz tam olarak bilinmiyor.

OLED ekrana geçiş, iPad Pro’nun özellikle sanatçılar için paranın satın alabileceği en iyi iPad olarak yerini sağlamlaştıracak. Geliştirilmiş ekran, yaratıcı bir ortamda hayati önem taşıyabilecek daha iyi renk üretimine olanak tanıyacak. Yeni ekran teknolojisinin daha düşük güç tüketimi nedeniyle pil ömründe de bir iyileşme bekleyebiliriz.

OLED’e geçişin ardından iPhone 15 Pro’dakine benzer bir her zaman açık ekran potansiyeli de var. Bu teknoloji Apple’ın tabletin yenileme hızını sadece 1Hz’e düşürmesine olanak tanıyarak pil ömrüne zarar vermeden kapalıyken bile bilgileri görüntülemesini sağlayabilir.

2023 yılındaki duyuru eksikliğinin ardından 2024 iPad için büyük bir yıl olacak. Bu yıl, 2010’dan bu yana iPad’lerin tanıtılmadığı ilk yıl oldu. iPad Pro’nun yanı sıra iPad, iPad Air ve iPad mini’nin de yenilenmesiyle bu durumun önümüzdeki yıl değişmesi bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz