Ana Sayfa Apple M3 Pro çipi: Kalitesi hakkında tartışmalar!

M3 Pro çipi: Kalitesi hakkında tartışmalar!

0
macbook

Apple’ın yeni M3 Pro çipi, sağlam bir şekilde geliştirilmiş MacBook Pro dizüstü bilgisayarda garip bir ördek gibi görünüyor. Sıkıcı ofis işleri için biraz daha güçlü bir bilgisayara ihtiyaç duyan ve birden fazla harici monitöre ihtiyaç duyan çoğu insan için M3 Pro, ihtiyaçlarını karşılayacak ve harika bir bataryaya sahip olacak.

M3 Pro çipi: Yükseltmeye değer mi?

M3 Pro çipli bir bilgisayara sahipseniz ya da halihazırda M2 Pro çipli veya hatta M1 Pro’lu bir Mac’e sahipseniz ya da bilgisayarınızı yıldan yıla yükseltiyorsanız, M3 Max için daha fazla para ödemediğiniz sürece çok fazla (varsa) performans artışı göremeyebilirsiniz.

12 çekirdekli M2 Pro ve M3 Pro’yu karşı karşıya getirdiğinizde, ikincisinin çok daha iyi performans göstermesini bekliyorsunuz. Gerçekte, M3 Pro eski çiplerden çok da uzak değil. Bunun nedeni ilginç bir tasarım tercihi: Apple, M2 Pro’daki performans lehine olan sekiz / dört ayrımına kıyasla, altı performans ve altı verimlilik çekirdeğinden oluşan eşit bir bölünme sağladı.

Ve eğer 10 çekirdekli M2 Pro’dan geliyorsanız, 11 çekirdekli ve beş / altı bölünmüş en ucuz M3 Pro seçeneğine kıyasla performansta verimlilik çekirdeklerinde altı / dört bir bölünme var. Ancak M3 Pro, Apple’ın iPhone 15 Pro’nun A17 Pro çipiyle uygulamaya başladığı yeni üç nanometrelik kalıp süreci sayesinde, yayınlanan çoğu kıyaslamada M2 Pro’yu geride bırakıyor. Performans farkları çok fazla değil.

Örneğin Ars Technica’nın testleri tek çekirdek performansının M2 Pro’dan yaklaşık yüzde 15 daha iyi olduğunu gösteriyor, ancak diğer skorlar çoğunlukla başa baş olduklarını gösteriyor. YouTuber Luke Miani’nin yeni bir kıyaslama videosunda belirttiği gibi, M3 Pro, önceki nesle göre daha az performans ve GPU çekirdeği ile kasıtlı olarak sınırlı görünüyor.

Miani’nin testleri diğer kaynaklardaki sonuçlarla aynı: M3 Pro ve M2 Pro genel olarak neredeyse aynı performansı gösteriyor. Bununla birlikte, M3 Pro’nun sahip olduğu açık bir avantaj, pil ömrü. Bu arada YouTuber Jimmy Tries World de M3 Pro’yu kıyasladı ve kayda değer bir performans artışı bulamadı. Buna kendi iki nesil eski M1 Pro MacBook Pro’su ile yaptığı karşılaştırma da dahil.

Genel olarak, Apple’ın çip serisinde bir strateji değişikliğine işaret ediyor: M3 Pro, standart M3’ten daha iyi olsa da, M2 nesli muadillerine göre M3 Max’in daha gerisinde. M3 Pro tasarımda genel bir olgunlaşma sergiliyor, ancak yeni bir satın almayı haklı çıkarmak için yıldan yıla daha büyük kazançlar görmeyi umanlar için bir nesil daha beklemek uygun olabilir.

M3 Pro, çoğu insan için normal M3’ten bile büyük bir sıçrama olmasa da, bir yerine iki harici monitör bağlayabilme özelliğinin yanı sıra takdir edilecek bazı performans kazanımları da var. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz