Ana Sayfa Apple Apple Watch o basit özelliğiyle bir hayat daha kurtardı!

Apple Watch o basit özelliğiyle bir hayat daha kurtardı!

0
apple watch

Apple Watch’un hayat kurtarmaya yardımcı olduğuna dair hikayeler, kısmen dünyanın dört bir yanında her gün takılan çok sayıdaki Apple Watch sayesinde bugünlerde alışılmadık bir durum değil. Ancak bir kaza durumunda yardım çağırabilen Çarpışma Algılama gibi gelişmiş özellikler olsa da, bu vakada günü kurtaran eski ve sıkça unutulan bir özellik oldu.

Apple Watch yine hayat kurtardı!

Apple Watch’lar, 2015 yılında piyasaya sürülen ilk modelden bu yana kullanıcının kalp atış hızını ölçebiliyor. Şimdi ise Atlanta’dan bir sanatçı, bu cihazın kendi hayatını kurtarmaya da yardımcı olduğunu söylüyor.

Bob Ichter, bir şeylerin ters gittiğini ancak bir antrenman sırasında Apple Watch’unda alışılmadık derecede yüksek bir kalp atış hızı tespit ettiğinde fark ettiğini ve o zaman bile bunu pek önemsemediğini söylüyor. Ama sonunda fark etmiş ve hastaneye yaptığı ziyaret hayatını kurtarmış olabilir.

Fox 5’e konuşan sanatçı, “Kötü bir gündü, bu yüzden BeltLine yerine Peloton’umdaydım ve kalp atış hızımı kontrol ettim çünkü saatinizin olmasının nedenlerinden biri de budur,” dedi. “150’ydi ve o kadar da hızlı sürmüyordum.” Değerlerin yanlış olduğunu düşündüğünü belirten Ichter, bir arkadaşı kontrol ettirmesi gerektiğini söylemeden önce normal hayatına devam etti.

Doktor ziyaretinin ardından, Ichter’in hızlı ve düzensiz bir kalp atış hızı olan atriyal fibrilasyonda olduğu doğrulandı. Özellikle Apple Watch Series 9 gibi giyilebilir cihazlar kullanıcıları Afib konusunda uyarabiliyor ancak burada böyle bir durum söz konusu değil gibi görünüyor.

Neyse ki Ichter olaydan sekiz ay sonra kendini iyi hissediyor, ancak bu noktaya gelmesi için ameliyat olması gerekti. Genişlemiş aort damarını düzeltmek için geçirdiği kalp ameliyatının ardından 12 gün hastanede kalan Ichter, Apple Watch’u olmasaydı bu durumdan asla haberdar olmayabilirdi.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz