Ana Sayfa Haberler Threads: Instagram hesabınızı kaybetmeden hesap silme!

Threads: Instagram hesabınızı kaybetmeden hesap silme!

0

Meta, Temmuz ayında Threads adlı yeni bir uygulamayı kullanıma sundu. Ancak kullanıcılar, uygulamadan memnun kalmadılar. Çünkü Threads hesaplarını silmek istediklerinde, Instagram hesaplarını da kaybetmek zorunda kalıyorlardı.

Meta, Threads uygulamasında hesap silme ve gizlilik özelliklerini geliştirdi!

Instagram Threads uygulaması Bu soruna geçici bir çözüm olarak, Threads hesaplarını geçici olarak kapatmak mümkündü. Bu sayede, kullanıcılar paylaşımlarını ve arkadaşlarıyla olan iletişimlerini gizleyebiliyorlardı. Ancak paylaşımları Meta’nın sunucularında saklanmaya devam ediyordu. Onları tamamen silmek için tek tek uğraşmak gerekiyordu.

Meta, bu sorunu çözmek için çalışmalar yaptı ve nihayet bir sonuca ulaştı. Instagram’ın yöneticisi Adam Mosseri, Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Threads hesaplarını Instagram hesaplarına dokunmadan silmenin veya kapatmanın bir yolunu bulduklarını duyurdu. Bu özellik şu anda kullanıma sunuluyor ve yakında herkes tarafından erişilebilir olacak.

Threads hesabınızı silmek veya kapatmak için yapmanız gerekenler şunlardır:

Threads uygulamasını açın ve sağ alttaki profil resminize dokunun. Sağ üstteki üç çizgiye dokunun ve Hesap seçeneğine dokunun. Profil Sil veya Devre Dışı Bırak seçeneğine dokunun. Profil Sil seçeneğine dokunun ve onaylayın. Eğer bu seçeneği göremiyorsanız, biraz daha sabretmeniz gerekiyor demektir. Birkaç gün içinde size de ulaşacaktır.

Mosseri, Threads uygulamasında başka bir özellik daha olduğunu söyledi. Bu özellik sayesinde, Threads’te paylaştığınız şeylerin Facebook ve Instagram’da görünmesini engelleyebilirsiniz. Bu özellik uygulamanın ayarlarında Gizlilik bölümünde bulunuyor. “Diğer uygulamalarda gönderileri öner” seçeneğine dokunarak, Instagram ve Facebook için ayrı ayrı kapatabilirsiniz.

Meta’nın kurucusu Mark Zuckerberg, geçen ay yaptığı konuşmada, Threads uygulamasının şu anda 100 milyon kişi tarafından kullanıldığını söyledi. Uygulama bu yıl başladığından beri, paylaşılan şeyleri arama ve düzenleme gibi özellikler kazandı. Ama uygulama hala Avrupa Birliği’nde yok, çünkü Meta, Avrupa Birliği’nin kurallarına nasıl uyacaklarını bilmiyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz