Ana Sayfa Apple Apple, uydu üzerinden Acil durum SOS özelliğini ücretsiz sunuyor!

Apple, uydu üzerinden Acil durum SOS özelliğini ücretsiz sunuyor!

0

Apple, iPhone kullanıcılarına uydu üzerinden Acil Durum SOS hizmetini ücretsiz olarak sunmaya devam ediyor. Bu özellik, özellikle iPhone 14 sahipleri için bir yıl daha uzatıldı. Bu özellik sayesinde, bir sürücü ve bir yolcu, Jeep’leri kar altında devrildiğinde hayatta kalmayı başardılar. People dergisine konuşan sürücü, bu özelliğin ne kadar önemli olduğunu anlattı.

Acil durum SOS’un çalışma mekanizması

Sürücü Ryo Lu ve bir arkadaşı, San Francisco’dan Banff’a gittiler. Orada, Abraham Gölü’nde fotoğraf çekmek istediler. Kiraladıkları Jeep ile yola çıktılar. Ancak yolda şiddetli bir kar fırtınası başladı. Jeep, yoldan çıkıp kar yığınının yanına devrildi. Lu ve arkadaşı araçtan çıkmayı başardılar. O sırada oradan geçen başka bir sürücü, onları kendi aracına aldı. Ama hiçbirinin telefonu çekmiyordu. Lu, o anda uydu üzerinden Acil Durum SOS özelliğini hatırladı.

Uydu üzerinden Acil Durum SOS nasıl çalışıyor? Lu, “Telefonunuzu gökyüzüne doğru tutuyorsunuz,” dedi. “Ve sonra telefon, acil durum ekiplerine ulaşmak için gerekli bilgileri toplamaya başlıyor.”

Bu özellik çok basit bir şekilde tasarlanmış. Telefonunuzda açıkça gösteriyor nasıl yapacağınızı.

“Telefonunuzu çeviriyorsunuz ve sonra uyduyu gösteriyor. Eğer uydu iyi bir yerdeyse, yeşil ışık yanıyor,” dedi Lu. “Ve sonra ekrandaki düğmelere basarak soruları cevaplayabiliyorsunuz ve acil servisle konuşabiliyorsunuz.”

Lu, bu özelliği “telefonunuz çekmediğinde yardım almanın en kolay yolu” olarak tanımladı. Lu ve arkadaşı, acil durum ekipleri gelene kadar iki saat boyunca diğer sürücünün aracında beklediler.

Ama Lu, uydu üzerinden Acil Durum SOS özelliğini kullanarak yardım çağırdığında, sadece on dakika içinde çekici geldiğini söyledi.

Jeep’leri kar altında kaldığı halde Lu, kendilerini şanslı hissettiğini söyledi.

Eğer biraz daha ileride olsaydık, uçurumdan düşebilirdik,” dedi. “Bu iyi bir son oldu.”

Lu, uydu üzerinden Acil Durum SOS özelliğinin “çok harika” olduğunu söyledi.

Böyle bir şey başınıza gelmeden önce bunu düşünmüyorsunuz,” dedi. “Ve sonra başınıza geldiğinde yardım alıyorsunuz. Bu özelliklerin var olması sihirli gibi.”

Yaşadığım için çok mutluyum,” dedi.

Apple, uydu üzerinden Acil Durum SOS özelliğini iPhone 14 ile birlikte başlattı. Bu özellik, iPhone 15’te de bulunuyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz