Ana Sayfa Apple Siri uzaktan kumanda ile Apple TV’nin tüm imkanlarını keşfedin!

Siri uzaktan kumanda ile Apple TV’nin tüm imkanlarını keşfedin!

0

Siri Uzaktan Kumanda, Apple TV’nin sunduğu tüm imkanları elinizin altına getiren akıllı bir aksesuardır. Dokunmatik yüzeyi sayesinde Apple TV’nin kullanıcı dostu arayüzünde kolayca gezinebilir, istediğiniz içeriği seçebilir ve oynatabilirsiniz. Dokunmatik yüzeyin nasıl çalıştığını öğrenmek çok kolay. İşte detaylar…

Siri ile anında bilgi erişimi: Hava durumu, spor ve finans verileri

Dokunmatik yüzeyin üzerinde kaydırmatıklamaçift tıklama ve uzun basma gibi hareketler yaparak Apple TV’nizi kontrol edebilirsiniz. Ses seviyesini ayarlamak için dokunmatik yüzeyin sağ veya sol kenarına dokunabilirsiniz. Menüye dönmek için dokunmatik yüzeyin üst kısmına dokunabilirsiniz. Ayrıca, Siri’ye sesli olarak komut verebilir, ne izlemek istediğinizi söyleyebilirsiniz. Siri’ye komut vermek için, Siri Uzaktan Kumanda’nın üzerindeki mikrofon düğmesine basmanız yeterlidir. Siri’ye hangi uygulamayı açmasını, hangi filmi veya diziyi oynatmasını, hangi tür müziği çalmasını istediğinizi söyleyebilirsiniz. Örneğin, “Siri, Netflix’i aç” veya “Siri, Harry Potter filmlerini göster” veya “Siri, rock müzik çal” gibi komutlar verebilirsiniz.

Siri, Apple TV’nin içindeki uygulamaları tarayarak size en uygun içeriği buluyor. Bunun yanında, Siri’ye çeşitli sorular da sorabilir, hava durumu, spor sonuçları, borsa bilgileri gibi güncel bilgileri alabilirsiniz. Örneğin, “Siri, bugün hava nasıl?” veya “Siri, Fenerbahçe’nin son maçının skoru ne?” veya “Siri, dolar kaç TL?” gibi sorular sorabilirsiniz. Siri, aynı zamanda HomeKit ile uyumlu akıllı ev cihazlarınızı da kontrol etmenize olanak sağlıyor. HomeKit ile uyumlu akıllı ev cihazları, Apple TV’niz ile eşleştirebileceğiniz ve Siri’ye kontrol ettirebileceğiniz ışık, termostat, kamera, kapı kiliti, güvenlik sistemi gibi cihazlardır. Örneğin, Siri’ye ışıkları kapatmasını veya termostatı ayarlamasını söyleyebilirsiniz. Böylece, Apple TV’niz ile evinizin konforunu artırabilirsiniz.

Siri uzaktan kumanda rehberi

Siri Uzaktan Kumanda, Apple TV ile eşleştirildiğinde, size eşsiz bir deneyim sunuyor. Ancak, Siri Uzaktan Kumanda çok ince bir tasarıma sahiptir ve bazen kaybolabilir. Bu durumda ne yapmalısınız? Endişelenmeyin, iOS 17 ile Siri Uzaktan Kumandasını kolayca bulabilirsiniz. İşte yapmanız gerekenler:

  • iPhone’unuzda Kontrol Merkezi’ni açın ve Apple TV Uzaktan Kumandası simgesine dokunun.
  • Siri Uzaktan Kumandasını aradığınız Apple TV’yi seçin ve Bul düğmesine dokunun. iPhone’unuzu çevrede gezdirin.
  • Siri Uzaktan Kumanda bulunduğunda, iPhone’unuzun ekranında beyaz bir nokta görünecek ve uzaktan kumandaya ne kadar yakın olduğunuzu gösterecek. Beyaz nokta, uzaktan kumandaya yaklaştıkça daha büyük ve parlak olacak, uzaklaştıkça daha küçük ve soluk olacak. Ekran ayrıca uzaktan kumandaya yakın, uzak veya tam yanında olduğunuzu belirtecektir. Örneğin, “Uzaktan kumandaya çok yakınsın” veya “Uzaktan kumandaya uzaksın” veya “Uzaktan kumanda tam yanında” gibi mesajlar görebilirsiniz.
  • Uzaktan kumandayı bulduğunuzda, iPhone’unuzda Buldum’a dokunun. Bulamadıysanız, Aramaya Devam Et’i seçin.

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz