Ana Sayfa Apple Apple Android ile RCS mesajlaşma desteğini ekliyor!

Apple Android ile RCS mesajlaşma desteğini ekliyor!

0
RCS

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Apple’ın önümüzdeki yılın başlarında bir yazılım sürümü aracılığıyla iPhone, iPad ve Mac’e RCS mesajlaşma desteği ekleyeceği belirtildi.

Apple Android ile RCS mesajlaşma desteğini ekleyecek!

GSM Birliği tarafından geliştirilen ve Android ekosisteminin büyük bir kısmı tarafından benimsenen bir iletişim standardı olan RCS veya Zengin İletişim Hizmetleri, mobil cihazlar arasında mesajlaşma iletişimini evrensel olarak yükseltmek için tasarlandı. Apple grupla birlikte çalışıyor olsa da, şu ana kadar iPhone’lara RCS desteği eklemeyi kararlılıkla reddetti. Ancak şimdi Apple fikrini değiştiriyor.

“Önümüzdeki yılın ilerleyen dönemlerinde, şu anda GSM Birliği tarafından yayınlanan standart olan RCS Evrensel Profili için destek ekleyeceğiz. RCS Evrensel Profilinin SMS veya MMS ile karşılaştırıldığında daha iyi bir birlikte çalışabilirlik deneyimi sunacağına inanıyoruz. Bu, Apple kullanıcıları için en iyi ve en güvenli mesajlaşma deneyimi olmaya devam edecek olan iMessage ile birlikte çalışacak,” dedi bir Apple sözcüsü.

Apple şimdi RCS’nin MMS ve SMS’e göre bir gelişme olduğunu kabul ediyor ancak RCS’nin iMessage’ın ve onun memojiler, çıkartmalar ve mesajları düzenleme ve göndermeme gibi özelliklerinin yerini almayacağını açıkça belirtti. Bunun yerine, RCS standart desteği belirtilmemiş bir yazılım güncellemesiyle gelecek ve daha sonra bunu eklemek operatörlere bağlı olacak.

RCS en iyi iPhone’unuza ulaştığında, en iyi Android telefon sahibi arkadaşlarınız, aileniz ve iş arkadaşlarınız için “yeşil balon utancının” sonu anlamına geliyor. Kendi telefonlarından iPhone’unuza yüksek çözünürlüklü fotoğraflar ve videolar gönderip alabilecekler. Grup mesajlaşması platformdan bağımsız hale gelebilecek. Ve RCS destekli mesajlaşma yoluyla konumlarını sizinle paylaşabilecekler.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz