Ana Sayfa Apple Apple reklamları durdurdu: Elon Musk karmaşası!

Apple reklamları durdurdu: Elon Musk karmaşası!

0
musk-apple

Elon Musk’ın X’te antisemitik bir yorumu desteklediğini açıklamasının ardından Apple’ın Musk’ın sahibi olduğu sosyal ağ hizmetinde reklam vermeyi durdurduğu bildirildi. Disney, IBM ve Lionsgate’in de eskiden Twitter olarak bilinen servise reklam vermeyi durdurduğu iddia ediliyor. İşte Apple reklamları için yapılan açıklamalar.

Apple reklamları durdurdu!

Apple X (eski adıyla Twitter) reklamlarından geri çekiliyor. Tesla ve SpaceX’i de yöneten Musk, “Zamirlerim Prosecute/Fauci” gibi X gönderileriyle siyasi eğilimlerini gizlemedi. Musk’ın tartışmalı görüşleri, girişimcinin 2022’nin başlarında şirketi satın almasından bu yana pek çok reklamvereni X’ten uzak tuttu. Ancak Apple, düzenli olarak reklam satın alarak ve ürünlerini ve etkinliklerini tanıtarak bir destekçi olarak kaldı.

Ancak Axios’un Cuma günü bildirdiğine göre, iPhone üreticisi şimdi bu tür reklamları durdurdu. Bu hamle, Musk’ın yaygın olarak antisemitik olarak görülen bir yorumu onaylayarak başka bir tartışmaya yol açtığı sırada geldi. Çarşamba günü yapılan ilk paylaşımda “Yahudi toplulukları, insanların kendilerine karşı kullanmayı bırakmalarını istediklerini iddia ettikleri diyalektik nefreti tam da beyazlara karşı kullanıyorlar” deniliyordu. Musk’ın yanıtı ise “Asıl gerçeği söylediniz” şeklinde oldu.

Apple yalnız değil. IBM de Cuma günü, Washington Post’un şirketin reklamlarını Nazi yanlısı paylaşımların yanında göstermesinin ardından X’ten reklamlarını çekti. Apple’ın yakın ortaklarından Disney de kısa bir süre sonra Apple’ın izinden gitti. Reuters’a göre film stüdyosu Lionsgate de sosyal ağ servisindeki reklamlarını askıya aldı.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz