Ana Sayfa Apple OpenAI, ChatGPT sesli sohbet özelliğini iOS’te herkese açtı!

OpenAI, ChatGPT sesli sohbet özelliğini iOS’te herkese açtı!

0

Yapay zeka alanında öncü bir şirket olan OpenAI, resmi ChatGPT uygulamasındaki sesli sohbet özelliğini iPhone ve iPad için herkesin kullanımına açtı. İşte detaylar…

OpenAI, ChatGPT iOS Uygulamasını Sesli Sohbet ile Güncelledi: İşte Yenilikler

Sesli sohbet özelliği, OpenAI’nin ChatGPT uygulamasına Eylül ayında eklendi. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar yazmak yerine sohbet botu ile konuşabiliyorlar. Bu özellik, önce yalnızca Plus ve Enterprise abonelerine açıktı, ancak Salı günü yapılan bir duyuru ile tüm ücretsiz kullanıcılara sunuldu.

ChatGPT, generatif yapay zeka kullanan bir AI tabanlı sohbet robotu. Kullanıcılara soruları yanıtlamak ve çeşitli konularda tavsiye vermek için kullanılıyor. ChatGPT, web üzerinden erişilebilir ve iOS’te resmi bir uygulama aracılığıyla kullanılabilir. ChatGPT, Whisper konuşma tanıma sistemini entegre eder ve cihazlar arasında senkronize eder.

OpenAI’de son birkaç gün oldukça çalkantılı geçti. OpenAI’nin CEO’su Sam Altman, geçtiğimiz Cuma günü başlangıçta CEO pozisyonundan alındı. Bu kovulma, OpenAI’nin yönü üzerindeki iç anlaşmazlıklar nedeniyle yapıldığı söyleniyor. OpenAI’deki neredeyse tüm personel, Altman’ın göreve iade edilmezse istifa tehdidinde bulundu. Sonra, Çarşamba sabahı işler, Altman’ın CEO olarak geri dönmesi konusunda bir anlaşmaya varılmasıyla bir döneme girdi. Bu dönüş, Bret Taylor’ın başkan olarak yer aldığı yeni bir yönetim kurulu kurulumu ile birlikte geldi. Taylor, önceki Salesforce’un ortak CEO’su ve eski ABD Hazine Sekreteri Larry Summers idi.

OpenAI’nin mali destekçisi olan Microsoft, bu değişiklikleri memnuniyetle karşıladı. Microsoft CEO’su Satya Nadella, X üzerindeki bir gönderide, “Bunu, daha istikrarlı, iyi bilgilendirilmiş ve etkili bir yönetim yoluna ilk temel adım olarak görüyoruz,” dedi.

Yapay zeka, günümüzde pek çok alanda kullanılan ve geliştirilen bir teknoloji. Yapay zeka, insan zekasını taklit eden veya aşan bilgisayar sistemleri olarak tanımlanabilir. Yapay zeka, makine öğrenimi, derin öğrenme, doğal dil işleme, bilgisayar görüşü, ses tanıma, robotik, oyun teorisi gibi pek çok alt dalı olan geniş bir alan. Yapay zeka, hayatımızı kolaylaştıran, eğlendiren, öğreten ve ilham veren uygulamalar sunuyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz