Ana Sayfa iPhone iPhone 16 serisinde Touch ID olacak mı?

iPhone 16 serisinde Touch ID olacak mı?

0

Geçtiğimiz aylarda iPhone 15 serisi ile akıllı telefon dünyasında gözlerin kendisine çevrilmesini sağlayan Apple, önümüzdeki yıl ise iPhone 16 serisini tanıtacak. Merakla beklenen modeller ile ilgili her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkıyorken, kısa süre önce iPhone 16 için Touch ID ile ilgili önemli bir bilgi daha gözler önüne serildi.

iPhone 16 serisinde de Touch ID olmayacak!

Son birkaç yıldır çeşitli kaynaklar tarafından ortaya atılan iddialar, Apple’ın iPhone 7 Plus modeli ile veda ettiği (Mac cihazlarda halen mevcut) Touch ID’yi geri getireceğini öne sürüyor. Bilmeyenler için Touch ID, bir parmak izi okuyucusudur. Kullanıcıların Apple cihazlarının kilidini açmasını ve Apple Store gibi uygulamalarda kimlik doğrulamasını kolaylaştırır.

iPhone 16 serisinde de Touch ID olmayacak!

Her yıl olduğu gibi şimdi de yeni iPhone serisi için Touch ID yer alacağı iddiaları ortaya dolaşmaya başladı. Kısa süre önce mikroblog web sitesi Weibo’da bir entegre devre uzmanı tarafından paylaşılan bilgi ise bu özelliğin iPhone 16 serisinde de olmayacağını bildirdi.

İlginizi Çekebilir – iPhone 16 serisi: İddialı tasarımı ve teknik özellikleri!

Söz konusu bu devre uzmanı tarafından aktarılan bilgilere göre Apple, Touch ID geliştirmek için gereken teknolojileri tam anlamıyla mühürledi. Bu, iPhone 16 ile birlikte bir sonraki yıllarda piyasaya sürülecek yeni iPhone’larda da Touch ID olmayacağı anlamına geliyor.

Tabii şirket önümüzdeki yıllarda kararını değiştirerek yenilenmiş bir Touch ID ile de karşımıza çıkabilir. Bu noktada kesin konuşmamak gerekiyor. Zira bazı güvenilir tipsterların bu konuyla ilgili umudu var.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşmayı unutmayın.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz