Ana Sayfa Haberler Temiz Enerji şarjı ile iPhone’unuzu daha çevreci Şarj edin

Temiz Enerji şarjı ile iPhone’unuzu daha çevreci Şarj edin

0

iPhone’a yakın zamanda eklenen ilginç özelliklerden biri “Temiz Enerji Şarjı” olarak adlandırılan bir özelliktir. Apple, bu özelliğin “karbon ayak izinizi azaltmayı” amaçladığını ve daha düşük karbon emisyonlu elektrik mevcut olduğunda şarj yapıldığını belirtiyor.

Temiz Enerji şarjı:

Bu özelliği etkinleştirildiğinizde ve iPhone’unuzu da bir şarj cihazına bağladığınızda, iPhone’unuz yerel enerji şebekesindeki karbon emisyonlarının bir tahminini alır ve bunu daha temiz enerji üretildiği zamanlarda şarj etmek için kullanır.

Bu özellik yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde kullanılabilir ve iPhone’unuzu kurduğunuzda veya iOS 16.1’e güncellediğinizde varsayılan olarak etkin.

Temiz Enerji Şarjı, varsayılan olarak etkindir, ancak bu ayarı yönetebilirsiniz. Ayarlar uygulamasına gidin, Pil’i seçin, ardından Pil Sağlığı ve Şarj’ı seçin. Burada, Temiz Enerji Şarjı özelliğine adanmış yeni bir geçiş göreceksiniz.

Bu özellik Optimizasyonlu Pil Şarjı ile birlikte çalışarak şarj alışkanlıklarınızı öğrenir. Temiz Enerji Şarjı, iPhone’unuzu en çok zaman geçirdiğiniz ve düzenli olarak uzun süre şarj ettiğiniz yerlerde devreye girer, örneğin eviniz ve çalışma yeriniz. Özellik, şarj alışkanlıklarınız değişkense veya yeni bir konumdaysanız, örneğin seyahat ettiğinizde devreye girmez.

Bu özelliğin çalışabilmesi için Apple şu ayarların yapılandırılmış olması gerektiğini söylüyor:

Ayarlar > Pil > Pil Sağlığı ve Şarj’a gidin ve Temiz Enerji Şarjı’nın açık olduğundan emin olun. Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Hizmetleri’ne gidin ve Konum Hizmetleri’nin açık olduğundan emin olun. Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Hizmetleri > Sistem Hizmetleri’ne gidin ve Sistem Özelleştirmesi’nin açık olduğundan emin olun. Ayarlar > Gizlilik ve Güvenlik > Konum Hizmetleri > Sistem Hizmetleri > Önemli Konumlar’a gidin ve Önemli Konumlar’ın açık olduğundan emin olun. Son olarak, Temiz Enerji Şarjı’nı etkinleştirirseniz ancak bunu geçersiz kılmak istiyorsanız, bunu doğrudan iPhone’unuzun kilit ekranından yapabilirsiniz. Temiz Enerji Şarjı şarjı duraklattığında, kilit ekranınızda bir bildirim görürsünüz. Bu bildirime uzun basın ve ardından “Şimdi Şarj Et” seçeneğini seçerek geçersiz kılabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz