Ana Sayfa Apple Apple 5G modem yapımını durdurdu!

Apple 5G modem yapımını durdurdu!

0
Apple modem

Asya’dan gelen doğrulanmamış haberlere göre Apple, kendi özel 5G modem çipini mükemmelleştirmeye yönelik birkaç başarısız girişimin ardından şirket içi modem geliştirmeyi durduruyor. Naver blogunda “yeux1122” haber toplayıcı hesabının operatörüne göre, Apple 5G modem departmanlarıyla ilgili tedarik zinciri kaynakları, şirketin kendi modemini geliştirme girişimlerinin şu ana kadar başarısız olduğunu ve Apple’ın projeye yıllardır yaptığı yatırımı sona erdirme sürecinde olduğunu iddia ediyor.

Apple 5G modem haberiyle üzdü!

@Tech_Reve olarak bilinen sızdırıcı da bugün bir Japon tedarik zinciri kaynağından benzer raporlar duyduklarını söyledi. Son raporların doğru olup olmadığını söylemek için henüz çok erken, ancak Eylül ayında Wall Street Journal’da yayınlanan bir rapora göre, Apple’ın kendi modem çipini geliştirme girişimleri gerçekçi olmayan hedefler, ilgili zorlukların yeterince anlaşılamaması ve kullanılamaz prototipler gibi sorunlar nedeniyle sekteye uğradı.

Apple’ın kendi modemini tasarlama planı binlerce mühendisin işe alınmasına yol açtı. Apple, 2019 yılında Intel’in akıllı telefon modem işinin çoğunluğunu satın aldı ve projenin saflarını Intel mühendisleri ve Qualcomm’dan işe alınan diğer kişilerle doldururken, şirket yöneticileri modem çipinin 2023 sonbaharında hazır olmasını hedefledi.

Apple, iPhone ve diğer ürünlerindeki Qualcomm’un 5G modemlerinin yerini alacak bir 5G modem geliştirme girişiminde sorunlarla karşılaşmaya devam ediyordu. Modem çipinin piyasaya sürülmesinin 2025’in sonuna veya 2026’nın başına kadar ertelendiği söyleniyordu. Ancak Apple’ın teknolojiyi hala düşük maliyetli iPhone SE’nin bir versiyonunda sunmayı planladığı bildiriliyordu.

Bir modem çipi üzerindeki geliştirmenin erken aşamalarda olduğu ve “rekabetin yıllarca gerisinde kalabileceği” söylendi. Geliştirilmekte olan bir versiyon daha hızlı mmWave teknolojisini desteklemiyor ve Apple da birlikte çalıştığı Intel koduyla ilgili sorunlarla karşılaştı. Yeniden yazımlar gerekiyor ve yeni özellikler eklemek mevcut özelliklerin bozulmasına neden oluyor, ayrıca Apple çipi geliştirirken Qualcomm patentlerini ihlal etmemek için dikkatli olmak zorunda.

Gecikmelere rağmen, şirketin Qualcomm ile olan pahalı anlaşmasını sona erdirmeye istekli olduğu için geliştirmeye devam ettiği düşünülüyordu. Apple, 2017 yılında Qualcomm’a rekabete aykırı uygulamalar ve 1 milyar dolarlık ödenmemiş telif ücreti iadesi iddiasıyla dava açmıştı. İki şirket davayı 2019 yılında çözüme kavuşturdu.

Apple’ın ilk modem çipinin bağımsız bir çip olması bekleniyordu. Ancak şirket sonunda Broadcom gibi tedarikçileri devre dışı bırakacak ve bileşen geliştirme üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak bir çip üzerinde sistem geliştirmeyi umuyordu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz