Ana Sayfa App Store Apple, App Store Ödülü sahiplerini açıkladı!

Apple, App Store Ödülü sahiplerini açıkladı!

0

Apple, her yıl olduğu gibi bu sene de App Store’da yer alan en iyi oyun ve uygulamaları seçti. Şirket, 40 finalistin olduğu listeden 14 farklı kazananı açıkladı. Yılın trendi ise son zamanlarda adından sıkça bahsedilen üretken yapay zeka oldu.

Apple on yılı aşkın süredir her yıl düzenlediği App Store ödüllerinde, iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve Apple TV için geliştirilen en iyi oyun ve uygulamaları seçiyor ve geliştiricileri ödüllendiriyor. Şirket, yılın uygulamaları, yılın oyunları ve yılın etki alanı olmak üzere 3 farklı kategoride 14 kazanan açıkladı. Ayrıca yılın trendi kategorisinin kazananı yapay zeka olarak belirlendi. Gelin lafı daha fazla uzatmadan Apple’ın App Store 2023 Ödülü kazananların tam listesini sizlerle paylaşalım.

Apple, 2023 App Store Ödülü kazananlarını açıkladı

Konuyla ilgili açıklama yapan Apple CEO’su Tim Cook “Bu yılın kazananları, geliştiricilerin vizyonlarını hayata geçirme, olağanüstü yaratıcılık, olağanüstü kalite ve amaca yönelik görevlere sahip uygulamalar ve oyunlar oluşturma konusundaki sınırsız potansiyelini temsil ediyor.” dedi.

2023 App Store Ödülü: Yılın En İyi Uygulamaları

Yılın iPhone Uygulaması: AllTrails: Hike, Bike & Run
Yılın iPad Uygulaması: Prêt-à-Makeup
Yılın Apple Watch Uygulaması: SmartGym: Gym & Home Workouts
Yılın Apple TV Uygulaması: MUBI: Stream Great Cinema
Yılın Mac Uygulaması: Photomator – Photo Editor

App Store, 2022’de geliştiricilere 1,1 trilyon dolar kazandırdı!

2023 App Store Ödülü: Yılın En İyi Oyunları

Yılın iPhone Oyunu: Honkai: Star Rail (RPG)
Yılın iPad Oyunu: Lost in Play (Macera)
Yılın Mac Oyunu: Lies of P (Aksiyon)
Yılın Apple Arcade Oyunu: Hello Kitty Island Adventure (Macera)

2023 App Store Ödülü: Kültürel Etki

Pok Pok | Montessori Preschool (Çocuklar için Dijital Oyuncak Odası)
Proloquo (Alternatif İletişim Aracı)
Too Good To Go: End Food Waste (Yiyecek ve İçecek)
Unpacking (Gündelik Oyun)
Finding Hannah (Gizli Nesne Oyunu)

app store 2023 kültürel etki kazananları

Bu seneki ödüllerde Kültürel Etki yeni bir kategori olarak karşımıza çıktı. Apple, Kültürel Etki kategorisinin kazananları için “Bu uygulamalar ve oyunlar, duyulmayı hak eden az bilinen hikayeler anlatarak ve kendimize ve sevdiklerimize önem vermemize yardımcı olarak dünyayı hepimiz için iyileştirdi.” ifadelerini kullandı.

Yılın Trendi: Üretken yapay zeka

Apple, üretken yapay zekayı yılın trendi olarak belirledi. Bugün geliştiriciler tarafından yapılan en son uygulamalarda ve oyunlarda kesinlikle AI teknolojisinin yer aldığını görüyoruz. App Store 2023 Ödülü’nde “yılın trendi” kapsamında ChatGPT, Canva Magic Studio, Craft, Artifact, Sololearn, Picsart, Pinterest ve SmartDreams gibi uygulamalar yer aldı.

Apple’ın açıkladığı liste hakkında sizin düşünceleriniz neler? Beğendiğiniz uygulamaları bizimle yorum kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz