Ana Sayfa Apple Kişisel Ses: Apple’ın konuşma yeteneğini kaybedenler için sunduğu yeni özellik!

Kişisel Ses: Apple’ın konuşma yeteneğini kaybedenler için sunduğu yeni özellik!

0

Kişisel Ses iPhone Özelliği iOS 17, iPadOS 17 ve macOS Sonoma ile gelen Kişisel Ses, konuşma kabiliyetini yitirme tehlikesi olanların kendi seslerine yakın bir yapay ses yaratmalarına imkan verir, böylece başkalarıyla konuşmaya devam edebilirler. Bu özellik, konuşma bozukluğu olan veya konuşma yeteneğini kaybetme riski taşıyan kişiler için tasarlandı. Örneğin, ALS, Parkinson, MS, felç, larenks kanseri gibi hastalıklar veya durumlar nedeniyle konuşma yeteneğini kaybedebilirler. İşte detaylar…

Erişilebilirlikte devrim: Apple’ın kişisel ses özelliği

Kişisel Ses, başka bir erişilebilirlik özelliği olan Canlı Konuşma ile uyumlu çalışıyor. Bu özellik, kullanıcıların yazdıklarını sesli olarak söylemesine ve bunları yüz yüze görüşmelerde, telefon aramalarında ve FaceTime video aramalarında duyurmasına izin verir. Böylece, kullanıcılar kendilerini daha rahat ve doğal bir şekilde ifade edebilirler.

Kişisel bir Ses oluşturmak için kullanıcılar, 15 dakika boyunca ses kaydı tamamlanana kadar rastgele seçilmiş metinleri okurlar. Bu metinler, kullanıcının sesinin tonu, ritmi, vurgusu, telaffuzu gibi özelliklerini yakalamak için tasarlandı. Ses kaydı bittikten sonra, Apple’ın makine öğrenimi algoritmaları, kullanıcının sesine benzer bir sentezlenmiş ses üretir. Bu ses, kullanıcının seçtiği cihazlarda kullanılabilir hale geliyor. Sentezlenmiş ses, kullanıcının yazdığı metni yüksek kaliteli ve doğal bir şekilde okur. Bu özellik, Ayarlar uygulamasında Erişilebilirlik-Kişisel-Ses bölümünde bulunur ve şimdilik sadece İngilizce dilinde mevcuttur. Apple, özelliğin gizliliği ve güvenliği sağlamak için cihazda makine öğrenimi kullandığını belirtiyor.

Kişisel Ses özelliği, Apple’ın erişilebilirlik vizyonuyla uyumludur. Apple, herkesin teknolojiden yararlanabilmesi için erişilebilirlik özelliklerine büyük önem vermektedir. Apple, görme, işitme, hareketlilik ve bilişsel engelleri olan kişiler için çeşitli erişilebilirlik özellikleri sunmaktadır. Örneğin, VoiceOver, Ekran Okuyucu, Büyüteç, Sesli Kontrol, Siri, Anahtarla Kontrol, AssistiveTouch, Switch Control, Touch Accommodations, FaceTime, Live Listen, Hearing Aid Compatibility, Made for iPhone Hearing Aids, Sound Recognition, Magnifier, Color Filters, Invert Colors, Reduce White Point, Smart Invert, Zoom, Speak Screen, Speak Selection, Typing Feedback, Predictive Text, Braille Display, Voice Control, Dictation, Text to Speech, Siri, Live Text, Live Translate, Back Tap, Headphone Accommodations, Spatial Audio, Balance, Mono Audio, Subtitles and Captioning, Audio Descriptions, Guided Access, Siri Shortcuts, App Clips, Accessibility Keyboard, Full Keyboard Access, Mouse and Trackpad Support, Pointer Control, Dwell Control, Coordinated App Launch, Sidecar, Picture in Picture, Handoff, Universal Clipboard, AirDrop, AirPlay, HomeKit, CarPlay, Find My, Wallet, Apple Pay, Apple Card, Apple Cash, Sign in with Apple, Health, Fitness, Activity, Workout, Breathe, Noise, Cycle Tracking, ECG, Blood Oxygen, Fall Detection, Emergency SOS, Medical ID, Health Checklist, Health Records, Research, Sleep, Family Setup, Family Sharing, Screen Time, Communication Limits, Ask to Buy, iCloud, iCloud Drive, iCloud Photos, iCloud Backup, iCloud Keychain, iCloud Family Sharing, iCloud Storage, iCloud+ gibi özellikler bulunmaktadır.

Apple, Kişisel Ses özelliği ile konuşma yeteneğini kaybetme riski altındaki kişilere umut ve cesaret veriyor. Bu özellik, onların kendilerini ifade etmelerine, sevdikleriyle iletişim kurmalarına ve hayatlarını daha kolay ve keyifli hale getirmelerine yardımcı oluyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz