Ana Sayfa Apple Altıncı nesil iPad Air dedikoduları heyecanlandırdı!

Altıncı nesil iPad Air dedikoduları heyecanlandırdı!

0
ipad air
powerbank charging a smartphone

iPad Air en son Mart 2022’de güncellenmişti ve söylentiler yeni bir modelin yakında gelebileceğini gösteriyor. İşte altıncı nesil iPad Air hakkında şu ana kadar bildiklerimiz.

Altıncı nesil iPad Air ne zaman çıkacak?

iPad Air’in son üç nesli yaklaşık 18 ay arayla geldi, bu nedenle bir güncellemeye hazırız. Ancak Apple’ın 30 Ekim’deki etkinliğinde şirket sadece yeni Mac’leri tanıttı. iPad’e hiç yer verilmedi. Bu, 2023’te yeni bir iPad Air olmayacağı anlamına geliyor. Aslında, Apple’ın merhum CEO’su ve kurucusu Steve Jobs’un 2010 yılında kategoriyi tanıtmasından bu yana ilk kez 2023 yılı tek bir iPad güncellemesi olmadan geçecek gibi görünüyor.

En güvenilir Apple tahmincileri arasındaki genel fikir birliği, yeni nesil iPad Air’in geliştirilmekte olduğu, ancak yeni modellerin henüz hazır olmadığı yönünde. Belki de gecikme, 2024’ün başlarında piyasaya sürülecek olan yeni Apple Vision Pro’ya odaklanmaktan kaynaklanıyor.

Apple, 12.9 inçlik yeni bir modelin de seriye katılmasıyla birlikte iki farklı boyutta iPad Air’i piyasaya sürebilir.
Ekim ayında yayınlanan bir rapor, “önümüzdeki aylarda birden fazla yeni iPad’in yolda olduğunu” iddia etmekle kalmıyor, aynı zamanda bunun iki yeni iPad Air modelini de içerdiğini belirtiyor.

Rapor, Apple’ın “iPad Air’in daha büyük bir versiyonunu ya da daha iyi özelliklere sahip daha pahalı bir modeli tanıtmayı düşünüyor olabileceğini” belirtiyor. Bu teori, yeni iPad Air ile ilişkili iki kod adı olduğu gerçeğine dayanıyor gibi görünüyor: J507 ve J508. İki kod adına sahip olan diğer iPad’ler arasında sadece iki farklı boyuta sahip iPad Pro bulunuyor. Kasım ayında Ming Chi Kuo, iPad Air serisinin iki boyuta ayrılacağını söyleyerek ek iPad Air boyutunu tartıştı: 10.9 inç ve yeni bir 12.9 inç model.

Kuo’ya göre 12.9 inç iPad Air sadece daha büyük bir ekrana değil, daha iyi bir ekrana sahip olacak: “12.9 inç iPad Air tamamen yeni bir model ve mini-LED’den yoksun olsa da, a-Si arka panelli 10.9 inç iPad Air’den daha iyi ekran performansı sunan Oksit arka panelden (mevcut mini-LED iPad Pro’larla aynı özellik) yararlanıyor.”

Bu yeni iPad Air’in hangi boyutta olabileceğine dair herhangi bir gösterge yok. Şu anda iPad Air 10.9 inçlik bir ekrana sahip. iPad Pro ise 11 inç ya da 12,9 inç ekrana sahip. Yeni iPad Pro’ya 14 inçlik bir ekranın gelebileceğine dair söylentiler var, bu nedenle belki de yeni iPad Air ekranı 12,9 inç olacaktır.

iPad Air 6’nın mevcut iPad Air 5’ten üstün olacağı en belirgin alan, ona güç veren işlemci. iPad Air 5 halihazırda oldukça şık bir M1 çipe sahip, ancak 11 inç iPad Pro bir yıldan uzun bir süredir M2 silikon kullanıyor ve raporlar yeni bir M3 yonga setine güncelleneceğini gösteriyor. Bu da Apple’ın parça kutusunu yağmalamasına ve M2’yi iPad Air 6’ya taşımasına olanak tanırken, Pro platformu için en yeni silikonu muhafaza etmesini sağlayacak.

Apple’ın iPad’lere getirmek istediği bir diğer değişiklik de OLED ekranlar olabilir. OLED ekranların iPad serisine geleceğine dair söylentiler yıllar içinde düzenli olarak ortaya çıktı. Apple’ın iPad Air ve iPad mini’ye gelebilecek aktif matris OLED’ler (AMOLED’ler) için LG, Samsung ve Çinli şirketlerle görüşmeler yaptığı söyleniyor.

Bu harika bir yükseltme olsa da, bunun için yol haritasının 2025/2026 olduğu görülüyor, bu nedenle iPad Air 6 için zamanında gelme şansı yok. Belki iPad Air 7 için gelebilir. Ancak, ekran yükseltmeleri bundan daha erken gelebilir. Yukarıda belirtildiği gibi, Kasım 2023’te analist Ming Chi Kuo, yeni bir 12,9 inç iPad Air’in, “a-Si arka panelli 10,9 inç iPad Air’den daha iyi ekran performansı sunan” mevcut mini-LED iPad Pro’larda görüldüğü gibi Oksit arka panelli daha iyi bir ekrana sahip olacağını öne sürdü.

Apple, iPhone 13’ün piyasaya sürülmesinden bu yana 128 GB’lık bir temel depolama kapasitesi sunuyor. Ne yazık ki bu durum iPad Air için geçerli değil; iPad Air şu anda 64 GB gibi oldukça düşük bir depolama alanından başlıyor. iPad Air 6 nihayet bu değişikliği görebilir mi? iPad Air 6 ortaya çıktığında, Apple’ın bir süredir pazarladığı dizüstü bilgisayar yerine geçebilmesi için 128GB’lık geniş bir kapasiteye sahip olacağını bilmekten ziyade bunu umuyoruz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz