Ana Sayfa Apple iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max: Özellikleri, fiyatı, çıkış tarihi...

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max: Özellikleri, fiyatı, çıkış tarihi ve daha fazlası!

0

iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max, 2024 yılında çıkacak olan yeni akıllı telefonlardır. Bu telefonlar hakkında henüz çok fazla bilgi yok, ancak bazı söylentiler var. Bu söylentilere göre, bu telefonların bazı özellikleri şunlardır:

iPhone 16 sersisinin söylentileri!

  • Ekran boyutları büyüyecek: iPhone 16 Pro, 6.3 inç ve iPhone 16 Pro Max , 6.9 inç ekranlı olacak. Bu, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’ten daha büyük ekranlar demektir. Ayrıca, ekranlar daha uzun ve ince olacak.
  • Ekranlar daha az enerji tüketecek: iPhone 16 serisi, daha az enerji tüketen OLED ekranlara sahip olacak. Bu ekranlar, Samsung tarafından üretilecek ve iPhone 15 serisine göre daha parlak ve canlı görüntüler sunacak. OLED ekranlar, LCD ekranlara göre daha ince ve hafif olmasıyla da avantaj sağlayacak.
  • Capture” adında yeni bir düğme olacak: iPhone 16 modellerinin hepsinde, güç düğmesinin altında bir “Capture” düğmesi olacak. Bu düğmenin ne işe yaradığı bilinmiyor, ama belki kamera için bir tetikleyici veya video kaydetme için bir düğme olabilir. Bu düğmenin basılabilir olup olmadığı da belli değil.
  • Ultra Geniş kamera 48 megapiksel olacak: iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’in Ultra Geniş kameraları, daha net fotoğraflar çekebilmek için 48 megapiksel olacak. Bu, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max’ten daha yüksek bir çözünürlük demek.
  • Wi-Fi 7 desteği olacak: iPhone 16 serilerinde, Wi-Fi 7 adı verilen yeni bir Wi-Fi standardını destekleyecek. Bu, telefonların aynı anda üç farklı frekansta veri alıp gönderebileceği anlamına gelir. Bu da Wi-Fi’nin daha hızlı, daha az gecikmeli ve daha güvenli olacağı anlamına gelir. Wi-Fi 7’nin en yüksek hızı, Wi-Fi 6E’nin dört katı olan 40 Gbps’dir.
  • A18 Pro çipi olacak: iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’in içinde, Apple’ın yeni nesil A18 Pro çipi olacak. Bu çip, TSMC adlı bir şirketin 3nm adı verilen çok küçük bir teknolojiyle üretilecek. Bu da çipin daha hızlı ve daha az enerji harcayacağı anlamına geliyor.
  • Isı dağılımı daha iyi olacak: iPhone 16 serisi, ısınma sorununu çözmek için yeni bir tasarıma sahip olacak. Bu tasarımda, batarya metal bir kutunun içine yerleştirilecek. Bu sayede, ısı daha iyi dağıtılacak ve telefonun performansı artacak. Bu yöntem, Apple Watch’larda da başarıyla uyguladı.
  • 5G Advanced olacak: iPhone 16 serisinde, 5G Advanced adı verilen yeni bir 5G standardını destekleyecek. Bu, Qualcomm adlı bir şirketin Snapdragon X75 adlı bir modemini kullanacak. Bu modem, 5G’nin daha gelişmiş bir versiyonudur ve 6G’ye doğru bir adım.
  • iPhone 16 Pro için 5× optik zoom olacak: iPhone 16 Pro, iPhone 15 Pro Max’te olan 5× optik zoom özelliğini alacak. Bu, Telefoto kamera ile yakınlaştırma yaparken görüntü kalitesinin düşmemesi anlamına geliyor.
  • iPhone 16 Pro Max için 5× optik zoomdan daha fazlası olabilir: iPhone 16 Pro Max, Telefoto kamera için 5× optik zoomdan daha fazlasını sunabilir. Bu, daha uzak mesafelerdeki nesneleri daha net görebilmek anlamına geliyor.

iPhone 16 Pro serisi, Eylül 2024’te tanıtılması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz