Ana Sayfa Apple iPhone 16 serisi Action Button ile karşımızda!

iPhone 16 serisi Action Button ile karşımızda!

0
action button

Bu yılın iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde sunulan özelleştirilebilir Eylem düğmesi, ses kapatma düğmesinin yerini alıyor ve bazı favori işlevleri kullanıcıların parmaklarının ucuna getiriyor. Eylem düğmesine basılı tutarak iPhone’un el fenerini açabilir, Kamera uygulamasını başlatabilir veya Sessiz Mod’u açabilirsiniz. Şimdi ise iPhone 16 serisi Action Button ile karşımızda!

iPhone 16 serisi Action Button için hazırlanıyor!

Eylem düğmesi şu anki haliyle yalnızca tek bir şey yapabiliyor ve kullanıcıların ne yapmasını istediklerini belirlemeleri gerekiyor. Eylem düğmesinin donanım ve yazılım sınırlamalarının yanı sıra boyutu ve yerleşimi de bazı kişilerin daha fazlasını istemesine neden oluyor. Yakında bir düzeltme gelebilir. MacRumors’un Apple’ın dahili bir belgesine dayandırdığı haberine göre, Apple önümüzdeki yıl Eylem düğmesini geliştirmeyi ve iPhone serisinin geri kalanına yaymayı planlıyor.

Sızdırılan belgenin, Apple’ın 2024 iPhone’lardaki Eylem düğmesiyle ilgili planları hakkında bilgi verdiği iddia ediliyor. Kod adı “Atlas” olan Action düğmesinin işlevselliğini artırma projesi, donanım için farklı boyutlarda denemeler içeriyor. Bazı dahili prototiplerde iPhone 15 Pro’dakinden daha büyük bir düğme yer alıyor. Diğer bazı modellerde ise düğmenin boyutu ses tuşlarına benziyor.

Dahili belgelere göre, güncellenmiş Eylem düğmesi, basınçtaki değişiklikleri algılayan bir kuvvet sensörünün yanı sıra ‘dokunma-anahtarlama işlevselliğine’ sahip olacak, ancak ikincisinin tam olarak ne anlama geldiği şu anda belirsiz. Apple’ın Eylem düğmesini yeniden konumlandırıp konumlandırmayacağı belirsizliğini koruyor. (Mevcut konumu bazı insanlar için ulaşılmasını zorlaştırıyor ve faydasını azaltıyor). Apple ayrıca Eylem düğmesini 2025 iPhone SE’ye getirmeyi planlıyor. Bu gerçekleşirse, sessiz düğmesinin iPhone serisinden tamamen çıkarılması anlamına gelecek.

2024 iPhone’lardaki Action düğmesi uygulanan basıncı algılayabilir Kuvvet sensörü sayesinde, iPhone 16’nın Eylem düğmesi basınçtaki değişiklikleri algılayabilecek. Muhtemelen bu, düğmenin uygulanan kuvvet miktarına bağlı olarak farklı eylemleri tetiklemesine olanak tanıyacaktır. Raporda düğmenin “eski iPhone modellerindeki Touch ID Ana Ekran düğmesine ya da daha yeni MacBook’larda bulunan Force Touch trackpad’e benzer şekilde çalışacağı” belirtiliyor.

Söylentiler, Apple’ın iPhone 16 Pro’da eylem düğmesinin yanı sıra yeni bir Yakalama düğmesi eklemeyi planladığını gösteriyor. Bu kapasitif tuş, güç tuşuyla aynı tarafta, ancak daha alçak bir konumda yer alacak. Eylem düğmesinin Apple’ın test ettiği tüm iPhone 16 prototiplerinde mevcut olduğu bildiriliyor. Ancak Apple, teknik veya üretim zorlukları nedeniyle son dakikada yükseltmeyi baltalayabilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz