Ana Sayfa Apple Apple Watch’un düşme tespit özelliği hayat kurtarıyor!

Apple Watch’un düşme tespit özelliği hayat kurtarıyor!

0

Apple Watch, Georgia’da bir adamın hayatını kurtardı. Mike Menand, Chattahoochee Nehri Milli Rekreasyon Alanı’nda yürüyüş yaparken, iki köpeği bir çakal gördü. Köpekler çakala saldırmak için koşunca, Menand patikadan düştü. Bu sırada Apple Watch, Menand’ın düştüğünü algıladı ve düşme tespit özelliği sayesinde acil servisi aradı. İşte detaylar…

Acil durumda Apple Watchun yardımı: Düşme tespit özelliği

Menand, telefonuna erişemediğini söyledi. Çünkü telefonu cebindeydi ve üzerine düşmüştü. Bacağı kırılan Menand, ameliyatla bacağına titanyum bir çubuk takıldı.

Menand, Apple Watch olmasaydı başına ne geleceğini düşünemediğini belirtti. “Orada ne kadar kalacağımı bilmiyorum,” dedi. “Kımıldayamıyordum, ayağa kalkamıyordum. Çok acıyordu.”

Menand, düştükten bir ay sonra, aynı parkta başka bir kadının da düştüğünü ve öldüğünü öğrendi. “Bunu duyduğumda, o ben olabilirdim diye düşündüm,” dedi Menand. “Çünkü yanımda kimse yoktu, kimse nerede olduğumu bilmiyordu.”

Apple Watch’un düşme tespit özelliği, kişi düşerse bunu akıllıca fark eder ve kişi bir dakika içinde uyarıyı kapatmazsa acil servisi otomatik olarak arar. Kişi, acil durum iletişim bilgilerini girmişse, o kişiye bir mesaj ve saatin düştüğü yerin haritası gönderilir.

Apple Watch’un düşme tespit özelliği, Mike Menand gibi birçok insanın hayatını kurtardı. Bu özellik, Apple Watch Series 4’ten itibaren mevcut ve kullanıcılar tarafından etkinleştirilebiliyor. Bu özellik sayesinde, kullanıcılar acil durumlarda hızlı bir şekilde yardım alabiliyorlar. Ancak bu özellik her zaman doğru çalışmayabilir veya bazı durumlarda gereksiz alarm verebilir. Bu nedenle, kullanıcıların bu özelliği nasıl kullanacaklarını ve ayarlayacaklarını iyi bilmeleri gerekiyor.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Apple Watch’un düşme tespit özelliği hayat kurtarıcı mı yoksa gereksiz mi? Bu özelliği kullanmak ister misiniz? Görüşlerinizi yorumlar kısmında belirtmeyi unutmayın.

İlginizi Çekebilir – En iyi kameraya sahip iPhone modelleri belli oldu!

Teknoloji devi Apple, her seni yeni iPhone’lar piyasaya sürüyor. Bu da akıllı telefon pazarındaki rekabeti bir hayli artırıyorken, kullanıcı tarafında ise bir kafa karışıklığı yaratıyor. Zira model sayısı giderek artıyor. Tam bu noktada devreye giren DXOMARK ise en iyileri sıralıyor. Son olarak kamera bakımından en iyi iPhone modelleri belli oldu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz