Ana Sayfa Apple Apple Watch kullanıcılarının dikkatine: Şimdiye kadarki en havalı özellik!

Apple Watch kullanıcılarının dikkatine: Şimdiye kadarki en havalı özellik!

0
vision pro

Yakın zamanda alınan bir patent, Apple Vision Pro’nun bir özelliğinin yakın gelecekte Apple Watch’a gelebileceğini yanlışlıkla ortaya çıkarmış olabilir.İlk olarak Patently Apple tarafından bildirildiği üzere, Apple Watch Vision Pro’dan Gerçekçi Avatar özelliğini alabilir.

Apple Watch avatarınızı içerebilir!

Bilmeyenler için, bu özellik yüzünüzü tarıyor ve daha sonra gerçek zamanlı olarak konuşabilen ve hareket edebilen gerçekçi bir avatar yaratıyor. Bu özellik başlangıçta FaceTime’da kullanılabilecek, ancak Apple Watch’ta ne zaman görünebileceğine dair bir süre belirtilmedi.

Patently Apple’a göre Vision Pro ya da Apple Watch özelliği için kullanıcının önce ‘arka taraftaki sensörler/kameralar aracılığıyla yüzünün ve ellerinin görüntülerini bir Apple Watch’a kaydetmesi’ gerekiyor. Bu patent hayata geçirilirse, Apple Watch kullanıcılarının Vision Pro kulaklığa sahip olmak için 3.500 dolar harcamadan Apple’ın AR/VR başlığını ilk kez tatmaları için harika bir giriş noktası olabilir.

Apple Vision Pro, geleneksel işler yaparken ya da sadece evde takılırken kullanılmak üzere tasarlanmış bir ‘uzamsal bilgi işlem’ başlığı. Başlık takılıyken çevrenizi görmeye devam edebilir ve kendi masanızın ya da sandalyenizin üzerine widget’lar ve daha fazlasını yerleştirebilirsiniz.

Diğer Apple aygıtlarıyla birlikte kullanılmak üzere tasarlandığından, yeni USB-C AirPods Pro 2 kulaklık için kayıpsız ses desteğine sahip ve iPhone 15 yakında iOS 17.2’de uzamsal video kaydederek bunları Vision Pro’da görüntüleyebilecek. Bu özelliğin Apple Watch’a gelme potansiyeli, özellikle de lansmandan itibaren yalnızca FaceTime’da mevcut gibi göründüğü için, bu ekosisteme daha fazla bağlılığın bir işareti.

Apple’ın tam da istediği gibi, bu özellik birçok kişinin tercih ettiği görüntülü arama hizmetinden FaceTime’a geçmesini sağlayacak kadar iyi. Bu özellikler, Apple’ın Vision Pro ile yalnızca donanım tarafında yenilik yapmaya çalıştığını değil, aynı zamanda Apple’ın yazılımında da yenilik yapmasına olanak sağladığını kanıtlıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz