Ana Sayfa Apple İOS 17 sorunları bitmiyor!

İOS 17 sorunları bitmiyor!

0

iOS 17’de Klavye Sorunu. iPhone kullanan birçok kişi, klavye kullanırken karşılaştıkları bir iOS 17 sorunundan şikayet ediyor. Bu can sıkıcı durum sizin de başınıza geldiyse, tek başınıza değilsiniz. İşte detaylar…

iOS 17 klavye sorunuyla başa çıkmanın yolları!

iOS 17’nin genel klavye özelliği, Apple topluluğu forumlarında ve Reddit’te, insanların yazarken birden bire uygulamalardan atıldıklarını ve uygulama değiştirme ekranının açıldığını anlatan raporlarla dolu.

Bu sorunu burada izleyebilirsiniz. Sorun kolayca tekrarlanamıyor, ancak etkilenenlerin çoğu, klavyede hızlıca yazmaya başladıklarında ortaya çıktığını söylüyor. Sorun, iOS 17’nin tüm sürümlerinde görülüyor, en güncel iOS 17.1.2 dahil. Bazı kişiler iPhone’larını geri vermişler, ama yeni aldıkları cihazlarda da aynı sorun devam etmiş. Bu da Apple’ın bu sorunu çözmek için yeterince çaba harcamadığını gösteriyor.

Apple sorunu çözene kadar, geçici bir çözüm önerisi var. Ama bu çözüm, bazı kullanıcıların seveceği bir özelliği devre dışı bırakmayı gerektiriyor. Bu özellik, Reachability. Reachability, ekranın üst kısmını, parmaklarınızın rahatça ulaşabileceği bir yere getiren bir seçenek.

Reachability’yi kapatmak için şu adımları izleyin:

iPhone’unuzda Ayarlar uygulamasını açın. Erişilebilirlik seçeneğine dokunun. “Fiziksel ve Motor” bölümünden, Dokunma seçeneğini seçin. Reachability seçeneğinin yanındaki düğmeyi kapatın. Reachability’yi kapat

Reachability’yi kapatmak, yazma sorununu yaşayan herkes için işe yarıyor gibi görünüyor. Bu da, Apple’ın erişilebilirlik özelliği ile ilgili bir duyarlılık sorunu olduğunu düşündürüyor.

ilginizi çekebilir – iPhone’da deprem uyarı sistemi nasıl aktif edilir?

Türkiye, bulunduğu coğrafyanın yapısı nedeniyle sürekli olarak depremler ile mücadele etmesi gerekiyor. Son yıllarda yaşanan depremler ise üzücü kayıplara neden olarak derin bir etki yarattı. Bu sebeple akıllı telefonlarda yer alan deprem uyarı sisteminin etkinleştirilmesi tavsiye ediliyor. Peki iPhone için deprem uyarı sistemi nedir ve aktif etme nasıl yapılır? 


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz