Ana Sayfa Apple Apple, iMac’lerde M3 çipin geçti: M1 ile arasındaki farklar neler?

Apple, iMac’lerde M3 çipin geçti: M1 ile arasındaki farklar neler?

0

Apple, masaüstü bilgisayarları olan iMac’lerde, M1 çipinin yerine M3 çipini kullanmaya başladı. M3 çipi, M1 çipinin geliştirilmiş bir versiyonu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu iki çip arasında ne gibi farklar var ve iMac kullanıcıları için ne anlama geliyor?

iMac M3 çipi incelemesi: M1’e göre 2 kat daha hızlı!

M1 çipi, Apple’ın Intel tabanlı eski iMac modellerinin yerini alan ilk Apple silikon çipiydi. M3 çipi ise, daha hızlı, daha güçlü ve daha yetenekli bir çip olarak tanıtıldı. Apple, M3 çipli iMac’lerin, M1 çipli iMac’lere göre 2 kat daha hızlı olduğunu iddia ediyor. Bu da, daha yüksek performans, grafik ve bellek ihtiyacı olan kullanıcılar için büyük bir avantaj demektir.

M1 çipli iMac kullananların çoğu, M3 çipli iMac’lere geçmeyi gerektirecek kadar büyük bir fark görmeyebilir. Ancak, Intel tabanlı eski bir iMac’ten yükseltme yapmak isteyenler veya hiç iMac’i olmayanlar için, M3 çipli iMac’ler daha cazip bir seçenek olabilir. M3 çipli iMac’ler, M1 çipli iMac’lere çok benziyor, bu yüzden çok fazla ihtiyacı olmayan ve bir iMac almak isteyen bazı kullanıcılar, indirimli bir M1 çipli iMac arayabilir.

Apple’ın iMac’lerde kullandığı M1 ve M3 çipleri arasındaki farkları görmek için, aşağıdaki tabloya bakabilirsiniz.

ÖzellikiMac (2021)iMac (2023)
ÇipM1 (5nm/N5)M3 (3nm/N3B)
CPU saat hızı3.20 GHz4.05 GHz
GPU çekirdek sayısı7 veya 88 veya 10
Video formatlarıH.264 ve HEVCH.264, HEVC, ProRes ve ProRes RAW
Sinir motoruVar%60 daha hızlı
Bellek bant genişliği68.25GB/s100GB/s
Birleştirilmiş bellek8GB veya 16GB8GB, 16GB veya 24GB

ilginizi çekebilir – İOS 17 sorunları bitmiyor!

iOS 17’de Klavye Sorunu. iPhone kullanan birçok kişi, klavye kullanırken karşılaştıkları bir iOS 17 sorunundan şikayet ediyor. Bu can sıkıcı durum sizin de başınıza geldiyse, tek başınıza değilsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz