Ana Sayfa Apple Apple, Hindistan’da iPhone 16’nın bataryasını üretmek için çalışıyor!

Apple, Hindistan’da iPhone 16’nın bataryasını üretmek için çalışıyor!

0

Apple, iPhone 16’nın pillerinin Hindistan’da üretilmesi için harekete geçti. Bu hamle, Çin’deki üretimine olan bağımlılığını azaltmak ve küresel tedarik zincirini çeşitlendirmek isteyen teknoloji devinin stratejik bir adımı olarak görülüyor. İşte detaylar…

Apple’ın hindistan’daki üretim stratejisi:

Apple, batarya tedarikçilerine, yeni iPhone modeli için pillerin Hindistan’da yapılmasını talep ettiğini iletti ve yeni tesisler kurmalarını veya mevcut kapasitelerini artırmalarını önerdi.

iPhone 16 Pro’nun bataryası hakkında yeni bilgiler de ortaya çıktı. Sızdırılan bir fotoğraf, bataryanın yeni bir tasarıma, güncellenmiş bir bağlayıcıya ve 3355mAh kapasiteye sahip olduğunu gösteriyor.

Apple, Hindistan’da iPhone üretimi konusunda Foxconn, Pegatron ve Tata gibi şirketlerle işbirliği halinde. Bu şirketlerden Foxconn, iPhone montajının büyük bölümünü üstleniyor ve Hindistan’daki üretim kapasitesini artırmak için 500 milyon dolardan fazla yatırım yaptı.

Apple analisti Ming-Chi Kuo, Hindistan’da üretilen iPhone’ların, dünya genelindeki iPhone sevkiyatlarının yüzde 12 ila 14’ünü oluşturduğunu belirtti. Bu oranın 2024 yılına kadar yüzde 20 ila 25’e yükselmesinin beklendiğini de ekledi. Kuo, iPhone 17’nin ilk üretiminin 2025 yılında Hindistan’da gerçekleşeceğini ve bu durumun Apple için bir ilk olacağını da ifade etti.

Apple, Hindistan’da üretim yaparak hem Çin pazarındaki risklerini azaltmayı hem de Hindistan pazarındaki fırsatları değerlendirmeyi hedefliyor. Hindistan, Apple için büyüyen ve potansiyel bir pazar olarak ön plana çıkıyor. Hindistan’daki tüketicilerin Apple ürünlerine olan ilgisi ve talebi de artıyor.

ilginizi çekebilir – watchOS 10 ile Apple Watch’ta uygulamaları listelemek!

Apple Watch’unuzda uygulamalarınızı göstermenin iki yolu vardır: ızgara görünümü ve liste görünümü. Izgara görünümü, uygulamalarınızı küçük simgeler halinde gösterir. Liste görünümü ise, uygulamalarınızı isimlerine göre sıralar watchOS 10’dan önce, bu iki görünüm arasında Ana Ekran’da uzun basarak değiştirebiliyordunuz. Fakat, watchOS 10 ile bu değişti. Peki, watchOS 10 ile Apple Watch’ta liste görünümünü nasıl kullanabilirsiniz?


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz