Ana Sayfa Apple Apple, ekran altı Face ID teknolojisi için yeni bir hedef tarihi belirledi!

Apple, ekran altı Face ID teknolojisi için yeni bir hedef tarihi belirledi!

0

Apple, ekran altı Face ID teknolojisi için yeni bir hedef tarihi var Apple, ön yüzünde hiçbir kamera deliği olmayan tam ekran bir iPhone hayalini gerçekleştirmek için çalışıyor. Ancak bu teknolojinin piyasaya sürülmesi için daha uzun süre beklemek gerekecek. Bir rapor, Apple’ın ekran altı Face ID teknolojisini 2026’dan sonra sunacağını iddia etti.

 Apple’ın ekran altı Face ID teknolojisi:

Rapor, Apple’ın tedarikçilerinden LG’nin yeni bir ekran teknolojisi geliştirdiğini ve bu teknolojinin Apple’ın ön kamerasını ve Face ID sensörünü ekranın arkasına gizlemesine izin vereceğini yazdı. Raporda, Apple’ın Samsung’un sunduğu benzer bir teknolojiyi de değerlendirdiği, ancak yeterince iyi olmadığı için reddettiği belirtildi.

Face ID Lazer

Raporun iddiasına göre, Apple’ın bu teknolojiyi kullanması için en az üç yıl daha beklemesi gerekecek. Bu, daha önce tahmin edilen 2024 yılından çok daha geç. Rapor, daha önce de bu teknolojinin 2024’te iPhone 16 Pro modellerinde olacağını iddia etmişti. Hatta daha da önce, bu teknolojinin iPhone 15, iPhone 14 ve iPhone 13’te görüneceğini söylemişti.

Raporun son hali, Ocak 2023’teki haline neredeyse aynı. Sadece tarih değişmiş. Raporda, Face ID sensörünün ekranın altına gireceği, ancak ön kameranın hâlâ bir çentikte kalacağı söyleniyor.

Apple analisti Ming-Chi Kuo da benzer bir tahminde bulundu. Kuo, 2024’te yüksek kaliteli iPhone modellerinin ekran altı ön kameraya sahip olacağını düşünüyor. Kuo, Face ID sensörünün de ekranın altına taşınabileceğini söyledi.

Bu teknolojinin bir gün gerçekleşeceği kesin gibi görünüyor. Tam ekran bir iPhone, uzun zamandır hayranların istediği bir şey. Ancak, bu teknolojiyi sunmak için Apple’ın çok fazla zorlukla karşılaştığı anlaşılıyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz