Ana Sayfa Apple 2024’te iPad’ler nasıl olacak? Apple’ın yeni iPad Air ve iPad Pro modelleri...

2024’te iPad’ler nasıl olacak? Apple’ın yeni iPad Air ve iPad Pro modelleri hakkında her şey!

0

Apple, 2024 yılının başında iPad serisini büyük bir değişiklikle yenileyeceğini duyurdu. Mark Gurman’ın haberine göre, Apple yeni iPad Air ve iPad Pro modellerini çıkaracak. Bu modeller, iPad’lerde ilk kez görülecek bazı özelliklere sahip olacak.

Apple’ın 2024 iPad yenilikleri:

iPad Air, iki farklı boyutta sunulacak. Küçük olanı 10.9 inç, büyük olanı ise 12.9 inç olacak. Böylece, iPad Air, iPad Pro ile aynı boyutlara sahip olacak. Apple, bu sayede, müşterilerine ekran boyutu ve fiyat konusunda daha fazla seçenek sunmayı hedefliyor. 12.9 inç iPad Air, 12.9 inç iPad Pro’ya göre daha ucuz olacak.

Apple’ın 2024 iPad Pro modelleri, iPad’lerde ilk defa OLED ekran kullanacak. Apple, OLED ekranları iPhone ve Apple Watch’ta kullanıyordu, ama OLED ekranlar büyük boyutlarda daha maliyetli oluyordu. OLED ekranlar, LED veya mini-LED ekranlara göre daha koyu siyahlar ve daha parlak renkler veriyor. OLED ekranlar sadece Pro modellerinde olacak, iPad Air ise normal ekranlarla devam edecek.

Gurman’ın haberine göre, iPad Pro’nun en iyi modeli, Apple’ın yeni çıkardığı M3 çipini kullanacak. M3 çipi, 3 nanometre teknolojisiyle yapılmış ve şu anki iPad Pro’da olan M2 çipinden çok daha iyi grafik performansı sağlıyor.

Apple, iPad mini ve ucuz iPad’i de 2024’te yenileyecek, ama bunların iPad Pro ve iPad Air ile aynı zamanda çıkıp çıkmayacağı belli değil.

Yeni iPad’lerin yanında, Apple yeni bir Apple Pencil ve yeni Magic Keyboards da tanıtacak. Yeni Magic Keyboards, iPad’i daha çok laptop gibi gösterecek şekilde alüminyumdan yapılmış daha sağlam bir tasarıma sahip olacak.

2023 yılında Apple hiç yeni iPad çıkarmadı, bu da Apple’ın bir yıl içinde yeni tablet çıkarmadığı ilk sefer oldu. iPad satışları 2023 yılında 29.3 milyar dolardan 28.3 milyar dolara düştü.

Yeni iPad Air ve iPad Pro modelleri ve onlara ait aksesuarlar, Mart ayının sonuna doğru satışa çıkacak. Bu, Apple’ın iOS 17.4 ve iPadOS 17.4’ü de yayınlayacağı zaman. Apple’ın yeni ürünleri tanıtmak için Mart ayında bir etkinlik yapması bekleniyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz