Ana Sayfa Apple MacBook Air 2024: Apple’ın yeni modelleri ne zaman çıkacak?

MacBook Air 2024: Apple’ın yeni modelleri ne zaman çıkacak?

0

Apple, son yıllarda MacBook Air serisinde büyük değişiklikler yaptı. Peki, bu değişiklikler neler? Ve Apple, 2024 yılında MacBook Air için neler planlıyor? Detaylar haberimizde…

MacBook Air tasarım değişikliği!

Apple, 2022 yılında MacBook Air’in tasarımını değiştirdi ve daha ince, hafif ve renkli bir görünüm kazandırdı. 2023 yılında ise MacBook Air’in daha büyük bir modelini tanıttı. Bu model, 15 inçlik bir ekrana sahip ve mor renkteydi. 2024 yılında çıkacak MacBook Air modellerinde ise tasarımda bir değişiklik olmayacak. Yeni modellerin farkı, iç kısımlarında olacak. Apple, yeni MacBook Air modellerinde M3 çipini kullanacak.

M3 çipi, Apple’ın 3 nanometrelik bir işlemle ürettiği ilk çip. Bu çip, daha hızlı ve verimli çalışıyor. M3 çipinin test sonuçlarına göre, CPU M2 çipinden %21 daha hızlı, GPU ise %15 daha hızlı çalışıyor. Bu da MacBook Air’in performansını arttıracak.

Apple, Mac’ler için macOS 14.3 sürümünü hazırlıyor. Bu sürüm, Ocak sonu ile Şubat arasında çıkacak. Yeni donanımlar ise Mart ayında çıkması bekleniyor. Apple, Mart ayında yeni MacBook Air modellerini, iPad Pro ve iPad Air modelleri ile birlikte tanıtacak.

Apple’ın Mac satışları, 2023 yılının dördüncü mali çeyreğinde çok düştü. Mac’ler 7.6 milyar dolar kazandırdı. Bu, 2022 yılının dördüncü çeyreğinde 11.5 milyar dolar kazandıran Mac’lerden %34 daha az. Apple, 2023 yılının Ekim ayında çıkan MacBook Pro modellerinin satışlarını arttıracağını umuyor. 2024 yılının başında çıkacak olan MacBook Air güncellemesi de satışlara katkı sağlayacak.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz