Ana Sayfa Apple Apple yeni Apple Pencil ve Magic klavye ile sınırları zorlayacak!

Apple yeni Apple Pencil ve Magic klavye ile sınırları zorlayacak!

0
pencil 3

Bloomberg’den Mark Gurman’a göre Apple, Mac ve iPad satışlarındaki düşüşü önümüzdeki yılın başlarında birkaç yeni model ve yükseltme hazırlayarak tersine çevirmeye çalışıyor. Aynı zamanda yeni Apple Pencil ve Magic TrackPad de güncellemeler arasında olacak.

Apple yeni Apple Pencil ve Magic klavye ile karşımızda!

Gurman, teknoloji devinin iPad Air, iPad Pro ve MacBook Air’i güncelleyeceğini de sözlerine ekliyor. Gurman, yeni iPad Air’in ilk kez iki boyutta geleceğini ve Pro modelinin OLED (organik ışık yayan diyot) ekranlara sahip olacağını, yeni bir MacBook Air’in ise M3 işlemciye sahip olacağını söylüyor.

iPad Air’in ilk kez iPad Pro gibi iki boyutta geleceği iddia ediliyor. Küçük model 10,9 inç olarak ölçülmeye devam edecek, ancak daha büyük versiyon 12,9 inç olacak. Gurman ayrıca Apple’ın yeni bir Apple Pencil ve yeni Magic Klavyeler de tanıtacağını söylüyor.

Sonuncusunun alüminyumdan yapılmış daha sağlam bir çerçeveye sahip olacağı ve bu sayede iPad’in bir dizüstü bilgisayara daha çok benzeyeceği iddia ediliyor. Apple Pencil 3 hangi yeni özellikleri içeriyor olabilir? Önceki söylentiler aşağıdakileri öne sürüyordu:

  • Daha fazla dokunsal geri bildirim özelliği için yeni sensörler;
  • Apple Pencil’ın ucu, ek özellikleri veya daha hassas çizim doğruluğunu destekleyen yeni bir teknolojiye sahip olabilir.
  • iPad’de yakınlaştırma yapmanızı sağlayacak yuvarlanma hareketi desteği.
  • Yuvarlama ve kaydırma hareketlerine olanak tanıyan eksenel bir uç.
  • Ve (gelecek yıl ortaya çıkma olasılığı en düşük olan): Apple Pencil’ın gerçek yaşam ortamlarındaki renkleri iPad’e tarayabilmesi.

Dahası, Apple’ın “koordinat ölçümü için stylus” patentinde (10,739,870 numara) belirtildiği üzere, gelecekteki Apple Kalemleri 3D bir nesnenin koordinatlarını ölçebilir ve 3D çizimler oluşturabilir. Patent verilerine göre, konum verileri, örneğin hızlanma, yönlendirme ve bir kalemin statik parametrelerine dayalı olarak hesaplanabilir.

Apple Pencil nesnenin dış hatlarına temas ettiğinden, Pencil’ın konum verileri nesnenin haritalanmasına ve dijital olarak işlenmesine olanak sağlayabilir. Apple Pencil ayrıca sanal olarak üç boyutlu çizimler oluşturmak için de kullanılabilir. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz