Ana Sayfa Apple Apple Watch fener özelliğine sahip! Apple bu özelliği geliştirecek!

Apple Watch fener özelliğine sahip! Apple bu özelliği geliştirecek!

0
apple-watch-flashlight

Apple, Watch kayışına nasıl daha parlak bir harici fener takılabileceğini araştırıyor. Apple Watch zaten bir el feneri ile birlikte geliyor, ancak iPhone’daki kadar iyi bilinmiyor. Bunun nedeni, iPhone’un el fenerine kıyasla Apple’ın Watch’ta da bir el feneri olduğunu gizlemesi.

Apple Watch fener özelliği heyecanlandırdı!

Apple Watch’un yan düğmesine basın ve ardından bir el feneri simgesi görene kadar ekranı aşağı kaydırın. Sadece dokunun ve başlangıçta kendinizi biraz hayal kırıklığına uğramış hissetmeye hazırlayın. Çünkü el fenerini açtığınızda tüm Apple Watch kadranı tamamen beyaza (ya da yanıp sönen beyaza veya yardım almak için kırmızıya) dönüşüyor.

Bu noktada, ekrana bakıyorsunuz ve neredeyse güçsüz görünüyor. Ancak bunun nedeni Apple’ın gözlerinize parlak bir ışık tutmak istememesi. Bileğinizi başka yöne çevirirseniz ve yeterince karanlık bir alandaysanız, birkaç dakika sonra ışığın önemli ölçüde parladığını göreceksiniz.

Hala tam olarak göz kamaştırıcı değil ve ışığı istediğiniz yere tutmak için kolunuzu eğik bir açıyla tutmanız gerekiyor, ancak iyi çalışıyor. Şirket alternatif bir Watch el feneri araştırıyor ve ayrıntılar yeni verilen “Giyilebilir Bir Cihaz İçin Modüler Işık Düzeneği” adlı patent başvurusunda yer alıyor.

Bu patent, ekrandaki el fenerini yok saymayı ve bunun yerine Apple Watch’a gerçek bir el feneri takmayı öneriyor. Bu ışık kordona takılacak, Watch’un kasasına yakın bir yere yerleştirilecek ve “giyilebilir aygıtın ekranından ayrı olarak” işaret ettiğiniz her yerde parlayacak.

“Başka bir deyişle,” diyor Apple, “ışık kaynakları… aydınlatıldığında, uzantı banttan geçerken bir kullanıcının uzantısıyla (gösterilmiyor) tanımlanan bir eksene paralel veya en azından büyük ölçüde paralel olan bir yönde görünür ışık üretir.”

Bir patent başvurusunda her zaman olduğu gibi, ayrıntılar tamamen bir şeyin nasıl yapılabileceği ile ilgili ve bunu neden yapacağınız hakkında çok az şey var. Ancak bu kez, ışığın kendi bataryasına sahip olması durumunda belirli bir faydadan ya da en azından olası bir faydadan kısaca bahsediliyor.

“Modüler ışık kaynakları özel (yani ayrı) bir pil içerdiğinde,” diyor Apple, “giyilebilir aygıt, ekranın giyilebilir aygıtın pilini tüketmesinden daha az etkileniyor.” Yani daha parlak bir el fenerine sahip olabiliriz, onu istediğimiz yere daha faydalı bir şekilde yönlendirebiliriz. Ve pili tüketmeyebilir.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz