Ana Sayfa Apple Apple yöneticisi görevden ayrıldı: iPhone ve Apple Watch değişti!

Apple yöneticisi görevden ayrıldı: iPhone ve Apple Watch değişti!

0
apple

Ürün Tasarımından sorumlu başkan yardımcısı Tang Tan Apple’dan ayrılıyor ve bu ayrılık şirketin en önemli ürünlerinden bazılarını yöneten yöneticilerin değişeceğini müjdeliyor. Peki Apple yöneticisi görevden ayrılınca tam olarak ürünler nasıl değişecek?

Apple yöneticisi görevden ayrıldı!

Bazen, belirli bir yöneticinin büyük şemayı ne kadar etkilediğini merak edebilirsiniz, ancak yazılan bir rapor Apple içindeki insanların Tan’ın ayrılışını “bir darbe” olarak gördüğünü iddia ediyor ve “Apple’ın en önemli ürünleri hakkında kritik kararlar verdiğini” açıklıyor. Ekibinin bu ürünlerin görünümü ve işlevselliği üzerinde “sıkı bir kontrole” sahip olduğu bildiriliyor.

Tan, iPhone ve Apple Watch tasarımının önemli yönlerini denetledi ve aynı zamanda aksesuarlar ve AirPods’u da denetleyen yöneticiydi. Tan, Apple’ın Donanım Mühendisliğinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı John Ternus’a rapor veriyordu.
“Tan’ın üst düzey yardımcısı ve iPhone ürün tasarımı başkanı” Richard Dinh doğrudan Ternus’a rapor verecek ve Tan’ın bazı görevlerini üstlenirken, daha önce Mac donanım mühendisliğinde yer alan Kate Bergeron ise Apple Watch ile ilgilenecek.

Apple son zamanlarda ürün tasarımı ve mühendislik gruplarından birkaç yöneticinin ayrılmasına tanık oldu. Bu nedenle gelecek iPhone’ların ve diğer ürünlerin birçok yönü yeni gözlerle ve belki de yeni duyarlılıklarla tasarlanacak. Ancak bunun nelere yol açabileceği henüz belli değil.

Apple kısa bir süre önce iPhone’u şirketin tescilli Lightning bağlantı noktasından daha standart bir USB-C’ye geçirdi ve Pro serisi telefonlarının malzemelerini değiştirdi. Bu gibi ince ayarlara rağmen, iPhone’un tasarımı ve işlevselliği son beş yıl içinde önemli ölçüde değişmedi.

2024’teki iPhone 16 serisinin, en azından telefonun görünümü ve hissi konusunda işleri biraz daha sarsması bekleniyor. Söylentiler, yeni telefonların daha büyük ekranlara (ve genel olarak daha büyük kasalara) ve belki de mevcut fiziksel düğmeler yerine dokunsal düğmelere sahip olabileceğini öne sürdü.

Başka değişiklikler de olabilir ve Apple’ın planları muhtemelen henüz kesinleşmiş değil. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu değişiklikten sonra Apple ürünleri nasıl değişecek? Düşüncelerinizi bizimle yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz