Ana Sayfa Apple Apple 2024 yılında nelere odaklanacak?

Apple 2024 yılında nelere odaklanacak?

0
apple

Apple 2024 yılında oldukça fazla güncelleme ve özellikle karşımızda olacak. Görünüşe göre teknoloji devi Vision Pro da dahil olmak üzere giyilebilir ürünleriyle karşımıza çıkacak.

Apple 2024 yılında giyilebilir ürünlerine odaklanacak!

Bloomberg’den Mark Gurman, yeni “Power On” bülteninde Apple 2024 yılı için her zamanki gibi iPhone’dan ziyade giyilebilir ürünler bölümüne odaklanacağını söylüyor. “Elbette iPhone önümüzdeki yıl da güncellenecek. Şirketin en önemli ürünü ve hala gelirin yarısından fazlasını sağlıyor. Ancak büyük değişiklikler olmayacak:

Apple, Pro versiyonunda ekran boyutlarını artırırken iPhone 15’in tasarımını korumayı planlıyor. Alt seviye modeller Action düğmesine sahip olacak ve video çekmek için yeni bir özel düğme olacak.” dedi. Bununla birlikte, yakında çıkacak Vision Pro’ya ek olarak, Apple’ın alt uç AirPods’un elden geçirilmiş sürümlerini ve Apple Watch için zorlayıcı sağlık özelliklerini piyasaya süreceğini düşünüyor. İşte Gurman’ın tahminleri:

  • Güncellenmiş tasarımlara, yeniden tasarlanmış kılıflara ve USB-C şarj özelliğine sahip iki yeni dördüncü nesil AirPods Pro olmayan model. İki modelin üst uç versiyonu aktif gürültü engelleme özelliğini içerecek ve bu özelliği daha düşük bir fiyat noktasına getirecek.
  • Yazılım tabanlı önemli bir gelişme: işitme cihazı işlevi. Şirket bu özelliği önümüzdeki yılın sonlarına doğru piyasaya sürmeyi planlıyor ve bu büyük bir şeyin başlangıcı olabilir. Apple, işitme cihazı konusundaki yaklaşımının milyarlarca dolarlık bir sektörü alt üst etme potansiyeline sahip olduğuna inanıyor.
  • Apple Watch’un da yeni bir görünüme sahip en az bir model planlayan şirket tarafından desteklenmesi bekleniyor. Daha da önemlisi, Apple akıllı saati yeni zirvelere taşımak için tasarlanmış bir çift sağlık özelliği üzerinde çalışıyor: hipertansiyon ve uyku apnesi tespiti. Bu teknoloji, bu durumlardan birine sahip olduğuna inandığı kullanıcıları uyaracak ve takip testi önerecek.
  • Apple hala Vision Pro’nun temel satış noktalarını bulmaya çalışıyor, ancak birkaç yıl içinde finansal hikayesinin büyük bir parçası haline gelebileceğine inanıyor gibi görünüyor. Şirket içindeki insanlar bunu Apple Watch ile karşılaştırmayı seviyor ve bu ürünün ilk üç neslinin çok iyi olmadığını belirtiyorlar. Dördüncü model piyasaya sürüldüğünde, donanım eşit seviyeye geldi ve satışlar artmaya başladı
  • iPad’de de büyük değişiklikler olacak. Pro versiyonu yenileniyor ve Air daha büyük bir ekran seçeneğine sahip olacak. Bu arada iPad mini ve giriş seviyesi modeli daha hızlı çiplere kavuşuyor.
  • MacBook Air’in yakında M3 çipine kavuşacak olmasıyla birlikte Mac’in de büyük yükseltmelerden geçmesi bekleniyor. J614 ve J616 kod adlı yeni MacBook Pro’lar ise halihazırda geliştirme aşamasında.

Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz