Ana Sayfa AirPods 2024 yılında Apple bu beş ürünle takipçilerini büyüleyecek!

2024 yılında Apple bu beş ürünle takipçilerini büyüleyecek!

0
apple ürünleri

2024 yılında Apple bir dönüm noktasına ulaşacak ve şirket 2015’ten bu yana ilk kez yeni bir ürün kategorisine girmeye hazırlanıyor. Vision Pro kulaklık, yeni iPad’ler, etkileyici yeni bir Apple Watch ve çok daha fazlasını bekliyoruz.

2024 yılında Apple AirPods 4 ile karşımıza çıkacak!

2024’te çıkacak yeni AirPods’lar daha kısa saplı güncellenmiş bir tasarıma sahip olacak. Böylece mevcut AirPods ve AirPods Pro arasında bir şey gibi görünecekler. Uyum ve ses kalitesi iyileştirilecek ve bir büyük değişiklik daha olacak. AirPods 4’ün farklı fiyat noktalarında iki versiyonu olacak ve daha pahalı olan model, AirPods Pro ile sınırlı bir özellik olan Aktif Gürültü Engelleme özelliğine sahip olacak.

AirPods 4 ayrıca Uyarılarımı Bul için bir hoparlöre ve Lightning portu yerine USB-C şarj portuna sahip güncellenmiş bir kılıfa sahip olacak. Apple’ın AirPods 3’ü işlev açısından AirPods 2’ye benziyordu ve müşterileri cezbetmek için sınırlı sayıda yeni özelliğe sahipti. Bu nedenle AirPods Pro’dan daha düşük bir maliyetle yeni bir görünüm ve ANC, AirPods 4’ü çok daha çekici hale getirecek.

OLED iPad Pro

Apple, OLED teknolojisini 2024 yılında iPad Pro’ya getiriyor ve Apple ilk kez bu kadar büyük bir OLED ekran piyasaya sürüyor olacak. Mini-LED veya LED ile karşılaştırıldığında OLED daha derin siyahlar, daha iyi kontrast, gelişmiş HDR ve daha iyi güç verimliliği sunuyor.

Yeni iPad Pro modelleri yeniden tasarlanacak ve güncellenmiş 13 inç ve 11.1 inç boyutlarında gelecek. OLED ekranlar daha ince olduğundan Apple yeni iPad Pro modellerini inceltebilir. Ayrıca mevcut modeldeki M2’ye göre bir yükseltme olan daha hızlı bir M3 çipine güvenebiliriz.

Apple Watch X

Önümüzdeki yıl Apple Watch Series 10 ya da “X” ile tanışacağız. 2015 lansman tarihi yerine 2014 tanıtım tarihinden itibaren sayacak olursak bu tarih Apple Watch’un 10. yıldönümüne denk geliyor. 2024 Apple Watch, inceltilmiş bir gövde ve yeni bir manyetik kordon takma sistemi içerebilecek yenilenmiş bir tasarıma sahip olacak.

Manyetik kordon takma yöntemi, Apple’ın daha büyük bir pil veya diğer bileşenler için Apple Watch’un içinde değerli bir iç alandan tasarruf etmesini sağlayacak. Ancak bu, mevcut kordonların yeni modelle uyumlu olmayacağı anlamına gelebilir. Apple Watch X’in yeni görünümünün yanı sıra kan basıncı izleme ve uyku apnesi algılama özelliklerine sahip olacağı söyleniyor.

Bilekte tansiyon takibi kayda değer bir başarı ve Apple Watch kullanıcıya tansiyonunun yükselme eğiliminde olup olmadığını ve hipertansiyona doğru ilerleyip ilerlemediğini söyleyebilecek. Spesifik sistolik ve diyastolik ölçümler mevcut olmayacak. Ancak kan basıncı takibi yine de değerli bilgiler sağlayacak.

Uyku apnesine gelince, Apple Watch X uyku takibi ve nefes alma düzenlerinin izlenmesini kullanarak kişinin uyku sırasında nefes kesintileri yaşayıp yaşamadığını belirleyecek. Bu bilgiler daha ileri testler için bir doktora iletilebilecek.

2024 yılında Apple iPhone 16’yı unutmayacak!

Standart iPhone 16 modelleri, Eylem Düğmesi ve daha hızlı 3 nanometre A serisi çip dahil olmak üzere iPhone 15 Pro modelleriyle sınırlı olan özelliklerin birçoğuna sahip olacak. Eylem Düğmesi bu yıl mekanik yerine kapasitif olabilir, bu nedenle Apple onu inceltebilir.

Yeni bir dikey kamera lensi düzenlemesi, muhtemelen şu anda iPhone 15 Pro modelleriyle sınırlı bir özellik olan uzamsal video çekmeye olanak tanıyacak. Apple ayrıca dört iPhone 16 modeline de yeni bir kapasitif Yakalama Düğmesi ekliyor ve bu düğme cihazın sağ tarafında Güç düğmesinin altında yer alıyor. Düğme basıncı algılayacak ve dokunsal geri bildirimi destekleyecek ve söylentilere göre video çekmek için kullanılacak.

Standart iPhone 16 modelleri iPhone 15 modelleriyle aynı tasarıma sahip olacakken, iPhone 16 Pro modelleri daha büyük ekranlara sahip olacak. iPhone 16 Pro 6,1 inçten 6,3 inçe, iPhone 16 Pro Max ise 6,7 inçten 6,9 inçe yükselecek. iPhone 16 Pro’ya özel diğer söylentiler arasında 48 megapiksel Ultra Geniş lens, Wi-Fi 7 ve Qualcomm’dan daha hızlı bir 5G çip yer alıyor.

Ve son olarak Vision Pro

Apple’ın Vision Pro başlığını tanıtmasının üzerinden altı ay geçti ve 2024’ün başlarında müşteriler nihayet başlığı deneyebilecekler. Apple, Vision Pro’yu bilgisayarın geleceği olarak görüyor ve cihazdan ilk uzamsal bilgisayar olarak bahsediyor. Bu bir karma gerçeklik başlığı, yani cihazın yan tarafındaki Digital Crown’u kullanarak AR ve VR arasında geçiş yapabileceksiniz.

Apple, kontroller için el ve göz takibine sahip süper yüksek çözünürlüklü mikro LED ekranlar kullandığı için piyasadaki diğer başlıklara pek benzemeyecek. Vision Pro için sürükleyici uygulamalar, oyunlar ve deneyimler planlanıyor ve kullanıcılar cihazda oynatmak üzere uzamsal video kaydedebilecekler.

Fiyatı 3.500 dolar ve Apple’da olan karmaşıklık nedeniyle sınırlı sayıda başlık üretiliyor. Vision Pro, piyasaya sürüldüğünde yalnızca Amerika Birleşik Devletleri’nde satılacak ve bu da kullanılabilirliğini daha da sınırlandıracak.Vision Pro’yu deneme fırsatı bulanlar, ilk iterasyonun ağır ve rahatsız olabileceğini, bunun da bazı kullanıcıları caydıracağını söylediler. Ancak tüm bu uyarılara rağmen Vision Pro, Apple’ın geleceğini bir süre daha şekillendirecek.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz