Ana Sayfa Apple Watch Apple’a şok! Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 satışı durduruldu

Apple’a şok! Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 satışı durduruldu

0

Teknoloji devi Apple, geçtiğimiz eylül ayında yeni Apple Watch modellerini tanıttı. Ancak özellikleri ile akıllı saat pazarında dikkat çekmeyi başaran Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2, ne yazık ki satıştan kaldırıldı. Peki neden? İşte ayrıntılar…

Watch Series 9 ve Watch Ultra 2, Apple ABD mağazalarından kaldırıldı! Peki neden?

Konuyu takip etmeyenler için biraz geçmişe gidecek olursak son birkaç haftadır Apple, medikal teknoloji şirketi Masimo ile patent anlaşmazlığı yaşıyor. İlk olarak Masimo, Apple’ın yeni akıllı saatlerine yerleştirdiği SpO2 (kandaki oksijen doygunluğu) sensörü ile patent ihlali yapıldığını öne sürdü.

Watch Series 9 ve Watch Ultra 2, Apple ABD mağazalarından kaldırıldı! Peki neden?

İki şirket arasındaki bu anlaşmazlığa ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) el attı. Akabinde kurumun yaptığı incelemelerde Apple haksız bulundu. Sonuç olarak teknoloji devinin 24 Aralık’tan itibaren Amerika Birleşik Devletleri’nde Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 satmasının yasaklanması kararı verildi.

İlginizi Çekebilir – 2024 yılında Apple bu beş ürünle takipçilerini büyüleyecek!

Apple, bu karara itiraz ederek yasak tarihinin ertelenmesini talep etse de bu talep kabul edilmedi. Sonuç olarak geçtiğimiz saatlerde hem internet üzerinden hem de perakende mağazalarından Apple Watch Series 9 ve Watch Ultra 2 satışı kaldırıldı. Tabii bu yasağın ABD dışındaki diğer ülkeler için geçerli olmadığını belirtmek gerekiyor.

Apple, 26 Aralık’ta ABD Federal Devre Temyiz Mahkemesi’ne itirazda bulunacak. Bu kurum, davayı tekrardan inceleyecek. Sonuç olarak yasak ya devam edecek ya da iptal edilecek. Bunu hep birlikte göreceğiz.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz