Ana Sayfa Apple AirDrop güvenliği tehkikede mi: Çin şifreyi kırdığını iddia ediyor!

AirDrop güvenliği tehkikede mi: Çin şifreyi kırdığını iddia ediyor!

0
AirDrop

Devlet destekli Pekin Enstitüsü artık AirDrop üzerinden içerik paylaşan kişileri tespit edebildiğini açıkladı. İşte AirDrop güvenliği hakkında her şey!

AirDrop güvenliği tehlikede mi?

AirDrop, bir iPhone’daki herhangi bir dosyayı, gönderenin bunları iletmesine açıkça izin veren ya da AirDrop’u “Herkes “e açık bırakan herkesle paylaşmak için kullanılabiliyor. Görünüşe göre Çin hükümetinin baskısı altında kalan Apple, 2022 yılında ikinci seçeneği “10 dakika boyunca herkes” olarak değiştirdi.

Bu baskının nedeninin, kullanıcıların AirDrop’u sürekli yeniden etkinleştirmek zorunda kalmaları olması muhtemel. Bu da Çin hükümetinin onaylamadığı materyalleri alan kişilerin, bu materyallerin gönderildiğinden habersiz olduklarını iddia etmelerinin daha az mümkün olduğu anlamına geliyor.

Bir kaynağa göre Pekin Enstitüsü Apple’ın AirDrop güvenliğini kırdığını iddia ediyor. AirDrop üzerinden içerik paylaşan göndericilerin telefon numaralarını ve e-posta adreslerini tespit edebildiğini söylüyor. Pekin’deki adli bürodan bir temsilci yayına verdiği röportajda, “Bu sistem dava çözümünün verimliliğini ve doğruluğunu artırıyor ve uygunsuz ifadelerin yanı sıra potansiyel kötü etkilerin yayılmasını da önlüyor” dedi.

Şehir adli bürosu ayrıca bu yeni yöntem kullanılarak çok sayıda şüphelinin tespit edildiğini söyledi. Bu şüphelilerden herhangi birinin tutuklanıp tutuklanmadığı ya da ne tür bir suçlama olabileceği henüz açıklanmadı. Apple iddia hakkında yorum yapmadı. Pekin Enstitüsü, iddia edilen hack işleminin nasıl yapıldığına dair de, iPhone’un şifrelenmiş cihaz kaydına erişimin kullanıldığını söylemenin ötesinde bir yorumda bulunmadı.

Bu da materyal gönderen ya da alan iPhone’a el konulmuş olması gerektiğini gösteriyor. Ancak Enstitü bunu doğrulamadı. AirDrop için Apple güvenliğinin ihlal edildiği iddiası, Çin’in halkının teknoloji kullanımını ne kadar kontrol ettiğini arttırdığı bir döneme denk geliyor. Apple başlangıçta App Store’u kapsayan yeni bir yasaya direnirken, şimdi yeni uygulamaların Çin hükümetinden lisans alması zorunluluğunu uyguluyor.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz