Ana Sayfa Apple Uçaktan fırlayan iPhone şaşırttı!

Uçaktan fırlayan iPhone şaşırttı!

0
iphone

Cuma günü Alaska Havayollarının 1282 sefer sayılı uçağının kabininden fırlayan bir iPhone, 16.000 fitten fazla yükseklikten düştükten sonra sağlam olarak bulundu. İşte uçaktan fırlayan iPhone hakkında bildiğimiz her şey!

Uçaktan fırlayan iPhone sapasağlam!

Vancouver, Washington’da ikamet eden Sean Bates, Pazar günü Portland, Oregon’daki Barnes Road’un kenarında bulduğu cihazın görüntülerini paylaştı. iPhone tamamen çalışır durumdaydı ve aslında Alaska Havayolları’na ait bir e-postaya hala açıktı. Bir kılıfla korunmasına ve muhtemelen yumuşak zemin örtüsüne sahip ormanlık bir alana düşmesine rağmen ekranda herhangi bir çatlak yoktu.

Bates Ulusal Ulaşım Güvenliği Kurulu’nu uyardı ve yetkililer cihazı almaya geldi. NTSB, Bates’e bunun bölgede uçuştan bulunan ikinci telefon olduğunu söyledi. iPhone, Portland Uluslararası Havaalanından havalandıktan kısa bir süre sonra uçağın bir bölümünün patlaması üzerine Alaska Havayollarının 1282 sefer sayılı uçuşundan atıldı.

Uçak güvenli bir şekilde Portland havaalanına geri inebildi ve tüm yolcular ve mürettebat üyeleri hayatta kaldı.
Uçağın kabinindeki ani basınç kaybı, akıllı telefonlar gibi eşyaların dışarı çekilmesine ve aşağıya düşmesine neden oldu. 2011 yılında Wired, uçaktan düşen bir iPhone’un terminal hızı üzerine bir yazı yazdı ve bu yazı cihazın nasıl hayatta kalabildiğini iyi bir şekilde açıkladı.

Özetle, iPhone’un düşük ağırlığı ve maksimum hızı, düşüş yüksekliğine rağmen inişte sınırlı miktarda kuvvete yol açıyor. Bu nedenle sonuç, daha alçak bir yerden düşmesinden çok da farklı olmuyor. Uçaktan iki akıllı telefonun yanı sıra, neyin ters gittiğine dair bilgi verebilecek fiş kapısı gibi başka döküntüler de bulundu.


Ssihirlielma.com e-bültenine kaydolarak, her hafta 15 bine yakın Sihirlielma okurunun yaptığı gibi, tüm güncellemeleri E-posta kutunuzdan takip edebilirsiniz. Abonelik için tıklayınız


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz